Mikler jól védett Komlón, míg Gaber és Radivojevics szórta a gólokat

2022.03.14. 16:59

Győzelemmel vonult szünetre a Pick Szeged

Tartalékosan, mindössze tizenhárom játékossal utazott el Komlóra a Pick Szeged, ennek ellenére nem forgott veszélyben a Tisza-parti siker. Bombacék 38–28-ra nyertek a férfi kézilabda NB I. 18. fordulójában.

Becsei Dávid

Bogdan Radivojevics 11 gólt lőtt Komlón, ezekből hármat szerzett büntetőből. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A szokottnál jóval korábban, vasárnap 13 órakor játszott bajnoki mérkőzést a Pick Szeged Komlón, így Juan Carlos Pastor csapata már szombat délután útra kelt. Délelőtt a Pick Arénában edzett a csütörtökön Montpellier-vel döntetlenező együttes, majd az éjjelt Pécsett töltötte. 

 

Meglehetősen szűk, mindössze tizenhárom fős kerettel utazott el a Pick Baranya megyébe, ugyanis Luka Stepancic mellett Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Borut Mackovsek sem játszott az egykori bányászváros csapata ellen.

 

Az első percekben mindkét oldalon a hibák jöttek elő, majd a komlóiak szereztek vezetést, akik 1–0-nál és 2–1-nél is előrébb jártak. A hatodik percben még 3–3-nál egyenlítettek a hazaiak, ezt követően viszont a remekül védő Mikler Roland vezérletével egyre nagyobb előnyt épített fel a Szeged.

 

Nagyjából ötperces baranyai gólcsend következtében 4–5-ről 4–10-re léptek el a Tisza-partiak. Összeállt a védekezés, Mikler védett, így labdaszerzések után gyors lerohanásokból volt rendre eredményes a vendégcsapat. Mindezeknek köszönhetően harminc perc játékot követően már 19–12-re vezettek a szegediek, akiket mintegy harminc szurkoló kísért el.

 

A második félidőben sem kellett izgulniuk a győzelemért a szegedieknek, lendületesen kézilabdázva fokozatosan növelték előnyüket. A 48. percben 23–29-re felzárkózott még a Komló, de Pastor egy időkéréssel gyorsan helyretette a hiányzó elemeket, végül pedig magabiztos tízgólos sikerrel térhettek haza Szegedre.

 

Ezen a héten a legtöbben hazájuk válogatottjával készülnek, a magyar nemzeti csapat szombaton és vasárnap Németországgal játszik idegenben felkészülési meccset. Mikler és Rosta utazik, Bánhidi és Bodó családi okokra hivatkozva ezt az összetartást kihagyja.

 

Juan Carlos Pastor: – Elégedett voltam a csapat hozzáállásával, már az első félidőben sikerült jelentős vezetésre szert tennünk, így nem volt kérdés a magabiztos győzelem megszerzése. Annak külön örültem, hogy mindenkit használhattam, forgathattam a csapatot.

 

Sport36-Komló–Pick Szeged 28–38 (12–19)

Férfi kézilabda NB I., 18. forduló, Komló, Sportközpont, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.

Komló: Pásztor – Urbán 2, ZOBEC 6, Jóga 1, Takács 4, Jerkovic 5, Orbán 2. Csere: Szilágyi (kapus), Szöllősi, F. SUNAJKO 3, GRÜNFELDER 2, Radic 1, Hoffmann 1, Szkokán, Begovácz 1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Pick Szeged: MIKLER – BOMBAC 3, Tönnesen 1, GABER 7, Henigman, Martins 1, Blonz 4. Csere: Alilovic (kapus), RADIVOJEVICS 11/3, Frimmel 1, Garciandía 5, Rosta 5, Sostaric.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 2, ill. 8 perc.

Hétméteres: 2/0, ill. 3/3.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában