Nem maradt el a fülhúzás sem

2022.03.25. 07:49

Zárul az alapszakasz, a munka viszont nem kevesebb a Szegedi VE-nél

Gőzerővel készül a BVSC elleni utolsó alapszakasz-mérkőzésre a Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdacsapata. Szerdán a megyei rivális Metalcom Szentessel kétkapuztak Kiss Csaba tanítványai, csütörtökön és pénteken pedig szárazföldi és vízi edzés is szerepel a programban, a holnapi cél pedig a három pont itthon tartása és a nézőcsúcs.

Becsei Dávid

Fülig ért a szülinapos szája. Edzés elején mindenki Mekkel Mátéra (középen) figyelt. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Vízilabdaünnepet szeretnénk a Tiszavirág Sportuszodába varázsolni szombaton 17 órától a BVSC ellen. Reméljük, sokan kijönnek nekünk szurkolni, mert ez lesz az utolsó lehetőségünk az alapszakaszban, hogy egy nálunk erősebb csapatot elkapjunk – fogadkozott lapunk érdeklődésére a Szegedi VE csapatkapitánya, Sánta Dániel. Meglehetősen frissen, pedig a csütörtök dél­előtti vizes tréninget már megelőzte egy kondiedzés.

 

Rau Zoltán erőnléti edző vezetésével komoly munkával indult a vízilabdázók reggele. A folyosó másik végéről szinte együtt jött át a csapat a medencetérbe, ahova elsők között lépett be többek mellett az a Mekkel Máté, aki éppen a 21. születésnapját ünnepelte csütörtökön. Köszönés után így érkezett is az elmaradhatatlan fülhúzások sorozata Kiss Csaba vezetőedzőtől és Barna Tamás másodedzőtől. 
 

 

Jó hangulatban hallgatták a játékosok a trénert, miközben a várható napi penzumot ismertette. Sokáig nem szaporították a mondanivalót, mindenki beugrott a nagyjából 26 Celsius-­fokos vízbe, és kezdődhetett a nap második erőpróbája. 
– Az idei célunkat már teljesítettük, ami az 5–9. pozíció volt. Ezt szerencsére magabiztosan elértük, a tabella is azt mutatja, hogy a Szegedi VE a legkiegyensúlyozottabb középcsapat. Innentől felszabadultan és teher nélkül vízilabdázhatunk, reálisan pedig a hetedik helyért folyó párharc megnyerése lehet majd a célunk – árulta el még a medencébe ugrás előtt Sánta. 
 

 

A holnapi bajnoki célja a szegedi nézőcsúcs. Ott lesz a lelátón a háromszoros olimpikon súlyemelő Nagy Péter is. A remélhetőleg itthon tartott három pont után a belépőt váltó szurkolókat közös szendvicsezésre várják az uszoda büféjében. 
– Évek óta kint van az európai kupaporondon a BVSC. Rutinos játékosok, illetve fiatalok alkotják a keretüket, Pásztor Mátyás személyében pedig olimpiai bronzérmesük is van, de Gyárfás Tamás is a válogatott küszöbén mozog. Lendületes, kemény és fizikális vízilabdát játszanak. Alapszakasz zárásként pedig az lenne a legjobb, ha népes publikum előtt győzelmet ünnepelhetnénk – fejezte ki reményét a szegedi center. 
 

 

Mekkel mellett Sánta is a napokban ünnepelt, vasárnap huszonnyolc gyertyát fújt el a tortáján. A válogatottban éppen Szegeden bemutatkozott játékos arról is beszélt, bár pontokban nincs különbség az őszi és tavaszi idényük között, a játék képe a szezon második felében sokkal szebben mutat, mert Kiss Csaba és az újjáalakult csapat összecsiszolódott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában