A többi bajnokságban még nem avattak bajnokokat

2022.05.21. 13:45

Megvédték címüket

A Juhász Imre és Varga Mihály fémjelezte Újváros-Babszem.hu 6–0-ra nyert a Szeged Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokság I. osztályú Saller-ligájának utolsó fordulójában, így a többi eredménytől függetlenül megvédte bajnoki címét.

B. D.

Az I. osztály Saller-ligáját megnyerő Újváros-Babszem.hu csapata. Fotó: Szeged Városi Kispályás labdarúgó-bajnokság

Bőven maradtak izgalmak az utolsó forduló játéknapjára is az SZVSE-stadion műfüves pályáin rendezett Szeged Városi Kispályás Labdarúgó-­bajnokság I. osztályú Saller-ligájában. A bajnoki cím megvédéséhez muszáj volt győznie az Újváros-Babszem.hu-nak. Nem is szalasztották el a lehetőséget Varga Mihályék, a végeredménytől függetlenül már bennmaradó HQ Team ellen nyertek 6–0-ra. Egygólos első félidő után a négyszer betaláló Horváth Zoltán és a remekül vé­­dő Farkas Ákos vezérletével fölényes sikerrel nyerték meg újra az I. osztályt. 

Potyogtak a gólok az Econyomik és a Fődigiliszták mérkőzésén (7–7), de a kiesés elől menekülő Agrimill is nyolcat lőtt és nyert 8–3-ra. Sorsa viszont nem a saját kezében volt, de a ligautolsó ellen magabiztosan győzött. Utóbbiban Fóris Attila mesterhármast lőtt, míg üldözője, Fődi Bence „csak” ötöt, így a kieső adta a gólkirályt. 

A bronzéremről a Foci és az Alcoholic Bilbao találkozó­­ja döntött. 

A Bilbao hiába ve­­zetett kétszer is Tóth Péter révén, a Focé előbb Szántó Dá­­niel, aztán Szabó Tamás ré­­vén egyenlített. A mérkőzés és a bronzérem sorsa a 47. percben dőlt el végleg, amikor Valastyán Milán belőtte a Focé 3–2-es sikerét jelentő gólt. Tóth Péter 33 találattal a góllövőlista második helyén zárt – számolt be a mindent eldöntő ütközetről a bajnokság honlapja. 

Ötödször is megrendezik a Jótékonysági Véradó Focikupát június 19-én. Bár még a többi egész éves ligában nem ért véget a rájátszás, erre is várják a mozogni és jótékonykodni vágyó futballisták jelentkezését a szervezők. 

A góllövőlista élmezőnye: 1. Fóris Attila (Hardcore) 35, 2. Tóth Péter (Alcoholic Bilbao), Horváth Zoltán (Újváros-Babszem.hu), Fődi Bence (Fődigiliszták) 33–33, 5. Gyurkovics Tamás (Econyomik) 27, 6. Szántó Dániel (Focé), Varga Mihály (Újváros-Babszem.hu) 26–26, 8. Lengyel Gábor (AS Kóma) 23 góllal. 
Az I. osztály, Saller-liga vég­­­eredménye: 1. Újváros-­Babszem.hu 51, 2. SZOTE Football Team 46, 3. FOCÉ 41, 4. Alcoholic Bilbao 36, 5. Fődigiliszták 34, 6. Econyomik 28, 7. AS Kóma 27, 8. Pázsit SE 26 (75–81), 9. HQ Team 26 (60–71), 10. Eagles SC 26 (74–87), 11. Agrimill 25, 12. Hardcore 16 ponttal. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában