Helyi sport

2022.05.19. 09:30

Nehéz lesz elszakadni

Érettségi, ifjúsági négyes döntő, feljutás az NB I.-be és légiósélet. Pörögnek az események a szegedi Nagy Laura körül, aki nyártól a német Zwickau kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

B. D.

Biztos bennmaradásból feljutás lett. Remek idényt tudhat maga mögött a balatonboglári NEKA női kézilabdacsapata, amely magyar tehetségekre építve tör­­ténelme során először kiharcolta az első osztályú tagságot. A klub férficsapata ugyanezt tette az előző idényben. 

Úgy kezdtük a szezont, hogy maradjunk benn a másodosztályban. Ehhez képest a keleti csoport alapszakaszát megnyertük, és bekerültünk a felsőházi rájátszásba. Itt volt egy mélypon­tunk, de olyan jól jöttünk ki be­­lőle, hogy a legfontosabb mérkő­zéseinket megnyertük, így az utolsó meccsünk eredményétől függetlenül már feljutottunk – mesélte Nagy Laura. 

A 19 éves tehetség eseményteli időszakot él, hiszen a felnőttcsapattal kiharcolt feljutás mellett az ifjúságiakkal négyes döntőre készül, miközben azért az érettségire is tanul. Mind­ezek mellett pedig a napokban eldőlt, a németországi Zwickau­ban folytatja a következő idény­­től a pályafutását a BSV Sachsen csapatában. Kétéves szerződést kötöttek, további egy szezon lehetőségével. 

Ötödik éve már Balatonbogláron vagyok, éppen ezért már jól jön a váltás. Nehéz lesz elszakadni a barátaimtól és a játékostársaimtól, de szükségem van a változásra – árulta el Laura, akinek a váltásban testvére, Nagy Martin segített, aki jövőre a VfL Gummersbach kapusként a Bundesligában védhet majd. Ami a Sachsent illeti, tegnap esti lapzártánk után dőlt el, hogy búcsúzik-e az első osztálytól, vagy osztályozót játszhat a bennmaradásért. 

Laura és Martin magyar–német kettős állampolgárok. Nagyszüleik Drezdában élnek, akik előbbinek nagy segítségére lehetnek majd. A két testvért viszont nagyjából hatszáz kilométer választja majd el egymástól... 

A szóbeli érettségi miatt az U20-as világbajnokságra nem utazik el. Levelezőn pszichológiát tanulna az SZTE-n, de még a halasztást is el tudja képzelni, hogy a nyelvtanulást csúcsra járathassa első évében, amikor majd a kézilabdázás mellett dolgozni is fog, mivel ez a német női bajnokság csapatainál bevett szokás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában