Aranyérme mellett egy ezüstöt is bezsebelt abszolútban

2022.06.10. 12:57

Három percen múlt Sztanó György bajnoki címe

Munkatársunktól

Sztanó György és elismerései. FOTÓ: SZTANÓ GYÖRGY ARCHÍVUMA

PMegszerezte kilencedik magyar bajnoki címét a szentesi parafekvenyomó Sztanó György. Lépésenként halad előre, a három héttel ko­rábban felállított országos csúcsát is megdöntötte, így immár 142 kilogramm a maximum az –59 kg-osok kategóriá­jában. A Covid miatt utoljára 2020 márciusában rendeztek parafekvenyomó magyar bajnokságot. A szervezők eredeti terve az volt, hogy a Papp László Sportarénában rendezik meg az ob-t az egészséges fekvenyomókkal, de közöttük annyi induló volt, hogy inkább egy másik helyszínre vitték el a mozgássérültek bajnokságát – avatott be a részletekbe a fiatalember.

Lépésről lépésre halad előre. Miután májusban Szlovákiában nyert, és csúcsot döntött, akkor azt mondta lapunknak, Budapesten a magyar bajnoki cím és az újabb csúcsdöntés lesz a célja. A sikerek nem maradtak el, a 141 kg-os országos rekordot 142-re javította. Fejlődését mutatja, hogy az elmúlt években az abszolút magyar bajnokságon eddig a legjobb eredménye bronzérem volt, idén a második helyre jött fel. Jó szerepléséhez pici szerencsére is szüksége volt. 

Hajnali három órakor keltem, hogy a 4.39-es vonattal felmenjek Budapestre. Mindössze három percen múlott, hogy elértem a szolnoki csatlakozást és odaértem a bajnokság korai kezdésére – árulta el Sztanó György, aki úgy fogalmazott, egyenesben van az élete. Dolgozhat, sportolhat, és a magánéletében is megtalálta a számításait. 

Úgy döntött, a nyári Balaton-kupát kihagyja, most már a szeptemberi, grúziai Eu­­rópa-bajnokságra fókuszál, va­­lamint a decemberi dubaji világkupára. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában