Helyi sport

2022.06.28. 11:57

Kialakult a mezőny a BL-ben

A férfiaknál a Pick Szeged, a nőknél a Győri Audi ETO KC indulhat alanyi jogon, magyar bajnokként a kézilabda Bajnokok Ligájában. Összesen viszont négy csapatunk lesz a sorozatban, mivel a Telekom Veszprém és a Ferencváros is szabadkártyát kapott az indulásra az európai szövetségtől (EHF). A csoportkör sorsolását pénteken 11 órakor tartják Bécsben.

Becsei Dávid

Várhatják a pénteki sorsolást. A Szeged és a Veszprém nem kerülhet össze a csoportkörben. Fotó: Karnok Csaba

Kissé átalakul a férfi kézilabda Bajnokok Ligája mezőnye az őszi idénytől, mivel az előző szezon csoportköréhez képest öt változás is van a tizenhat induló között. Nem lesz ott idén a BL-ben a francia Montpellier és a német Flensburg sem, mivel hazájuk bajnokságában csak a harmadik helyen végeztek.

Nincs ott az indulók között a kétszeres győztes, észak-macedón Vardar Szkopje sem, amelyet anyagi problémák miatt nem enged indulni a sorozatban a szövetség. To­vábbra sem vehetnek részt a küzdelmekben az orosz és a fehérorosz együttesek sem, így a Meskov Bresztet sem láthatjuk a 2022–2023-as kiírásban az európai férfi kézilabdázás legerősebb nemzetközi bajnokságában, míg a nőknél erre a sorsra jutott a Rosztov-Don.A szabadkártyára igényt tartók között az Értékelő csoport úgy döntött, hogy az ukrán Motor Zaporizzsját nem értékeli, figyelembe véve a Bajnokok Ligája-mérkőzésekre vonatkozó követelményeket, mert a Motor jelenlegi helyzetében túl sok a szervezeti bizonytalanság. 

A csapat ősztől a másodosztályú német bajnokságban lép pályára, hazai meccseit pedig valószínűleg Düsseldorfban játssza majd. A Motornak fix helye lesz a második számú sorozatban, az Európa-ligában. Az ukrán együttesen kívül az El-ben indulhat az az öt csapat (Fraikin BM. Gra­nollers, Sporting, Minaur Baia Mare, Kadetten Schaffhausen, Ystads) is, amely a BL-be nem kapott szabadkártyát. 

A férfiaknál a Telekom Veszprém, a horvát Zagreb, a dán Aalborg, a francia Nantes, a norvég Elverum, a lengyel Wisla Plock és a szlovén Celje csatlakozik az alanyi jogon induló nyolc bajnokcsapathoz (a Pick Szegedhez, a dán GOG-hez, a címvédő spanyol Barçához, a francia Paris Saint-Germainhez, a német bajnok Magdeburghoz, a lengyel Lomza Vive Kielcéhez, a portugál Portóhoz és a román Dinamo Bukaresthez) és a német ezüstérmes THW Kielhez. 

A női mezőny: Győri Audi ETO KC, RK Lokomotiva Zagreb, Odense, Esbjerg, Metz, Bietigheim, Buducsnoszt, Vipers Kristiansand, Rapid Bukarest. Szabadkártyát kapott: Ferencváros, Banik Most, Brest Brétagne, Storhamar, CSM Bu­karest, Krim Mercator, Kastamonu Belediyesi. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában