Még három évig Simándi Árpád a Szedeák edzője

2022.06.30. 11:32

Egy pillanatig sem volt kérdéses

Hároméves szerződést kötött Simándi Árpád, így a továbbiakban is a fiatal szegedi szakember ül majd a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának kispadján, munkáját Kiss Zsolt segíti.

Vajgely Pál

Nagyszerű idényt futott a Na­turtex-SZTE-Szedeák, amelynek vezetését a szezon köz­­ben vette át Simándi Árpád: a klub korábbi játékosa debütáló évében ezüstéremig vezette a csapatot a magyar kupában, a bajnokságban pedig szintén történelmi tettet hajtott végre, hiszen egymás után második idényben lehetett ott a Szedeák a rájátszásban. 

A Tisza-partiak bejelentették, hogy 2025. június 30-ig szóló szerződést kötöttek a szakemberrel, aki így további három évig irányíthatja vezetőedzőként a szegedi férfi kosárlabdacsapatot. Változás a szakmai stábban sem lesz, hiszen másodedzőként Kiss Zsolt dolgozik Simándi Árpád mellett. 

 Először szeretném megnyugtatni a szurkolóinkat, hogy a mostani bejelentés nem je­­lenti azt, hogy eddig bármelyikünk is hezitált volna a szer­ződés megkötése ügyében. Egy­­szerűen arról van szó, hogy Simándi Árpáddal 16 éve dolgozunk együtt, egy pillanatra sem volt kérdéses a folytatás, csak a papírmunka hátramaradt. Addig viszont nem akartuk megtenni a bejelentést sem. Árpi bejárta azt az utat, amit be kellett járnia a vezetőedzői pozícióhoz. Szakmailag és emberileg is kész a feladatra, ahogy ezt már bizonyította is. A hároméves szerződés aláírása mutatja azt a lojalitást, ami a felekben kölcsönösen megvan egymás iránt. Simándi Árpád munkáját Kiss Zsolt fogja segíteni. Ők olyan meghatározó személyiségei a Szedeáknak, akiknek szakmai munkája na­gyon hosszú időre meghatározza majd a szegedi kosárlabdázás minőségét. Nekünk az a dolgunk, hogy a kereteket megadjuk, nekik pedig az, hogy tartalommal megtöltsék. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog 

– nyilatkozta a megállapodást követően Kardos Péter, a Szedeák elnöke. 

 Nagyon örülök, és természetesen hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy további három évre bizalmat szavazott nekem a klubvezetés. Az elmúlt időszakban szép eredményeket értünk el, és a jövőben is a tudásunk legjavát fogjuk adni annak érdekében, hogy a szurkolóink büszkék lehessenek a Szedeákra! Hajrá, Szeged! 

– mondta Simándi Árpád. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában