Pádár Nikolett nyitotta a váltót a döntőben

2022.06.23. 11:00

Újabb ötödik hely

Munkatársunktól

Pádár Nikolett (balról az első) úszta a legjobb időt a váltó tagjai közül a döntőben. Fotó: Ilyés Tibor/mti

Az ötödik he­­lyen jutott be a döntőbe a női 4×200 méteres gyorsváltó, mi­­után a délelőtti előfutamában harmadik helyen végzett. Az előfutamot Jakabos Zsuzsanna nyitotta, majd következett a HAÁSZ SZUE úszója, Pádár Nikolett, aki a harmadik helyre hozta fel a csapatot, ezt pedig megtartotta Késely Ajna, majd Molnár Dóra is. Az esti döntőre aztán a szakmai stáb úgy döntött, Jakabos Zsuzsanna helyett Kapás Boglárka lesz a csapat tagja. 

A váltót ezúttal Niki nyitotta, aki 1.58.01-et úszott, ezzel övé volt a váltó legjobb ideje, és a negyedik helyen adta át Molnár Dórának a csapatot, majd Kapás Boglárka ötödikként váltotta Késely Ajnát, és sikerült is megtartania ezt a pozíciót: ezzel beállította a váltó valaha volt legjobb eredményét a csapat – nem mellesleg ezzel a legjobb európai váltó lett a döntőben a csapat, ami jó előjel a római Európa-bajnokság előtt. 

Megpróbáltam mindent beleadni, nagyon jól éreztem magam! Jó volt, ahogy jöttek a lányok, nagyon örülök, hogy egy világbajnoki ötödik helyezett váltó tagjaként úszhattam! – összegzett a futamot követően Pádár Nikolett. 

A döntőt egyébként világbaj­noki csúccsal az Egyesült Ál­lamok nyerte, Ausztráliát és Ka­­nadát megelőzve. 

Ami a magyar csapat döntős teljesítményeit illeti, női 200 méter pillangón Kapás Boglárka a dán Bachhal holtversenyben a hetedik helyen végzett, férfi 100 méter gyorson Németh Nándor a hatodik helyen ért célba, akárcsak 200 méter vegyesen Kós Hubert. Az úszó-világbajnokság mai futamai 9 órakor kezdődnek, az M4 Sport élőben közvetíti a délelőtti előfutamokat és a 18 órakor kezdődő döntőket is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában