Magyar kajak-kenu válogatott

2022.07.10. 19:45

Hat szegedi utazhat a vb-re

A kanadai Halifaxban augusztus 3. és 7. között rendezik a kajak-kenu világbajnokságot, amelyen az MVM Szegedi VE-t hatan képviselik.

Mádi József

Erős egységet alkothat Kopasz Bálint (balról) és Nádas Bence a világbajnokságon.

Fotó: Tumbász Hédi

A magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba előterjesztése alapján a szövetség elnöksége elfogadta a kanadai Halifaxban rendezendő világbajnokságra utazó nemzeti csapat keretét.

Ebben bőven van az MVM Szegedi Vízisport Egyesületből sportoló, most szakáganként vesszük végig, ki szerepelhet az év legnagyobb versenyén egy évvel az olimpia után.  

KAJAK SZAKÁG

Nádas Bence (edző: Hüvös Viktor) kiválóan menedzselte a két válogató közül a másodikat, hiszen a szegedi elsőn betegség miatt nem tudott elindulni. A szolnoki második eseményen K1 200 méteren harmadik, K1 500 méteren második, K4 500 és K2 500 méteren pedig első lett (utóbbin Kopasz Bálinttal párban), így került a K4 500 méteres, valamint a K2 500 méteren érdekelt vb-egységekbe. 

Kuli István (edző: Hüvös Viktor) K1 500 méteren hatodik, K2 500 méteren harmadik lett az AVSE-s Csizmadia Kolossal, és ő is tagja volt a K4 500 méteren első hajónak. Mivel az első válogatón K2 500 méteren Csizmadiával győzött (ekkor K1 500 méteren a B döntőben második, összesítésben 11. lett), így ő is K4 500 méteren indulhat Halifaxban. Nádas és Kuli mellett még Csizmadia, valamint Varga Ádám (KSI) alkotja a négyest.

Ott van a keretben természetesen az algyői származású Kopasz Bálint (edző: Demeter Irén) is, aki K1 1000 méteren, valamint a már említett K2 500 méteren Nádassal együtt indul.  

KENU SZAKÁG

Mind a férfiaknák, mind a nőknél találhatunk szegedi versenyzőt. Nagy Bianka (edző: Kása Péter) a tiszaújvárosi Bragato Giadával párban az első és a második válogatón is győzött C2 200 és 500 méteren, így nem volt kérdés, hogy ebben a két számban ott lehetnek a világbajnokságon. Emellett C1 200 méteren mindkétszer második helyen zárt.

A férfiaknál Zombori Dominik (edző: Boldizsár Gáspár) C1 500 és 1000 méteren is harmadik lett mindkét válogatón, így került be a halifaxi C4 500 méteren érdekelt a keretbe.

PARA SZAKÁG

Az MVM Szeged kiválósága, Suba Róbert csak a második válogatón indult betegség miatt, míg ezen KL1 200 méteren második, VL2 200 méteren pedig első lett. Suba ebben a két számban lesz érdekelt a vb-n.

Nem dőlt még el, hogy ki lesz a női KL2 200 méteres induló, de hogy szegedi lesz, az biztos. A rutinos Varga Katalin és a fiatal Boldizsár Dalma közül kerül ki a végső startoló, az viszont majd csak a vb előtti két hétben derül ki, melyikük lesz a győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában