Helyi sport

2022.07.04. 15:39

Kislánya biztatta verseny közben Nagy Péter súlyemelőt

Önmagát is meglepte saját teljesítményével Nagy Péter súlyemelő a La Corunában megrendezett csapatbajnokságon. Úgy fogalmazott, az utolsó fogásai sikerültek a legkönnyebbre, ez szakításban 162, lökésben 206 kilogrammot jelentett számára a spanyol csapatbajnokság második fordulójában, amelyen a második helyen végzett.

Becsei Dávid

Nagy Péter súlyemelő és kislánya, Lara a Délmagyarország 51. Az év sportolója díjátadó gálán. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Magam sem gondoltam volna előzetesen, hogy ennyit emelek majd – vélekedett lapunk megkeresésére Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője még Spanyolországból. 

Megjegyezte, hogy az elmúlt egy hónapban a megszokottnál kevesebbet edzett, igyekezett kímélni a derekát, amellyel kisebb problémái adódtak az elmúlt időszakban. 

– Kevesebbet edzettem, hatvan-nyolcvan kilogrammnál feljebb nem jártam a felkészülésem során sem. Feldobott a versenyzés, illetve hogy a feleségem és a kislányom, Lara is velem tartott Spanyolországba. A verseny előtti napon kirándultunk, ami szintén feltöltött. Láttam már a verseny közben, hogy van még esélyem a dobogóra fellépni, így bátran kijelenthetem, az utolsó fogásaim jöttek fel a legkönnyebben. – avatott be a részletekbe. A verseny után pedig különleges örömet jelentett számára, hogy láthatta, hogyan szurkolt, kiabált és tapsolt érte kislánya. 

A spanyol csapatbajnokság döntőjében csapata már biztosan ott van, ahogyan ő is. Ezt novemberben tartják majd a tervek szerint, ahova címvédőként érkeznek majd Nagyék. A szegedi súlyemelő derékbántalmai is már a múlté. 

– Szerencsére a verseny előtt és után sem éreztem hátfájdalmat. Számítottam rá, hogy másnap fájdalmam vagy izomlázam lehet a nagyobb súlyok miatt, de nem lett. Most jön egy nyugodtabb időszak, a nyáron valószínűleg már nem lesz versenyem – mesélte verseny utáni tapasztalatait. 

Az eseménytelen nyári időszakot a felnőtt magyar bajnokság törheti majd meg számára az ősszel, novemberben pedig a spanyol csapatbajnokság. Elárulta, hogy az év végén esedékes világbajnokságra a magyar szövetség anyagi megfontolásból lehetséges, nem utaztat ki senkit a távoli Kolumbiába. 

– Bár beleszámít a párizsi olimpia kvalifikációjába, de nem kötelező verseny. Mindezektől függetlenül azért jó lenne ott lenni – kommentálta az esetleges kihagyását a vébének Nagy Péter súlyemelő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában