Helyi sport

2022.07.25. 20:00

Kötelez az öt bajnoki csillag

Hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatón találkozhattunk a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új igazolásával, Szita Zoltánnal, aki a lengyel Plockól érkezett. A csapat szombatig Szegeden készül, utána elutazik a szlovéniai edzőtáborb

Mádi József

Szita Zoltán szintet szeretne lépni Szegeden.

Fotó: Sándor Judit

Igencsak mozgalmas nap volt a hétfő Szita Zoltán életében. Reggel nyolc előtt már vérvételen vett részt, délután egy videós megbeszélésen tudta meg, mi vár rá, utána pedig szerelést húzott, edzett. És ne felejtsük el, hogy közben még részt vett a klub hivatalos sajtótájékoztatóján, amelyet az aréna konferenciatermében tartott meg a szegedi csapat.

Elsőre elég húzós lehetett tehát a Pick Szeged új játékosának ez a program, de a következő hetek sem lesznek könnyebbek… És így volt ezzel a csapatkapitány Bánhidi Bence is, igaz, neki az évek alatt egyfajta rutinná vált a szezont megelőző első sajtótájékoztatón a részvétel. A történeti hűség kedvéért tegyük hozzá, a Pick Aréna most először volt ezen esemény otthona.

Az immár ötszörös bajnok Pick Szeged megkezdte a felkészülést az előtte álló feladatokra. A héten még Szegeden dolgozik a csapat, majd szombaton Szlovéniába, Kranjska Gorába utazik, és ott folytatja a megterhelő szakaszt. Az első edzőmeccset augusztus 10-én játssza az együttes a Balatonfüred ellen hazai pályán.

– Nagyon motiváló a szegedi szerep, az aréna szenzációs, a város pedig aranyos. Sok játékost ismerek a válogatott miatt, így nagy újdonság nem volt az ismerkedésben, de sok időnk nem volt még barátkozni a tesztelések miatt. Napról napra egyre több mindent tudok majd meg. Azért jöttem, hogy tanuljak, fejlődjek, hogy trófeát nyerjünk, és képesnek tartom magam meglépni ezt a szintet. Bajnokcsapathoz jöttem, ez az igazi motiváló erő – nyilatkozta Szita Zoltán az első szegedi médiaszereplésén.

Az edző, Juan Carlos Pastor elmondta, jó érzés ránézni az öt bajnokságot jelentő öt csillagra, de ez a múlt, és már koncentrálniuk kell az előttük álló időszakra.

– Elsők akarunk lenni itthon, és előrébb lépni a Bajnokok Ligájában. Kemény munka vár ránk, sokat edzünk majd, és jó lenne, ha az előző évekkel ellentétben kevesebb sérült lenne. És a BL-ben is komoly lesz már az első szakasz: jól fel kell készülnünk erre a kemény csoportra, de a sorozat végén kell majd jól játszani. Fontos lesz a hazai meccsek sorsa, ha megnyerünk mindent itthon, akkor azzal megkönnyítjük a saját sorsunkat – mondta Pastor, aki a kilencedik idényét kezdi Szegeden, 2023 nyaráig van élő szerződése egy év plusz opcióval.

– Sokat tudtam pihenni, a kézilabda helyett a családdal lehettem. Ahogy múlnak az évek, nőnek az elvárások, de nekünk minden adott, hogy folyamatos munkával jól teljesíthessünk – nyilatkozta Marko Krivokapics, a csapat másodedzője.

A csapatkapitány Bánhidi Bence sérülten fejezte be az előző szezont.

– Másfél hetet pihentem passzívan, onnantól végigcsináltam a gyógytornát, hogy szinte százszázalékosan térhessek vissza a kezdésre. Jobban vagyok, mint az előző szezon utolsó heteiben, és úgy jöttem vissza, hogy teljes erőbedobással dolgozhassak. Még oda kell figyelnem a derekamra. Belehúztunk a csoportbeosztásnál, az előző években mindig a gyengébb nyolcasba kerültünk, így viszont a keresztjátékban talán könnyebb rivális érkezhet. Örülök, hogy a Barcelonával kezdünk, ez jó indítása a szezonnak – mondta Bánhidi.

Az is biztos, hogy lesz közönségtalálkozó is, mégpedig szeptemberben egy városi program keretében – addig pedig marad az izzadás és a munka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában