A BVSC nyerte a Szentes Kupát

2022.08.22. 14:16

Az 50 éves bajnokcsapatnak szólt a taps Szentesen

A BVSC-Zugló győzelmével ért véget a Szentes Kupa, amelyen a szombaton rajtoló Európa-bajnokságra készülő szerb, francia és német női vízilabda-válogatott is részt vett. A vendéglátó szentesiek a negyedik helyen végeztek, az eredményhirdetést követően pedig az 1972. augusztus 6-án férfi OB II.-es bajnoki címet nyert Szentesi Vízmű SK-t köszöntötték.

Becsei Dávid

Szénászky János, Dongó László, Pengő László, Kádár József, Halász Mihály, Bors Károly, Sipos Péter (balról jobbra).

Fotó: Vidovics Ferenc

A Szentesi Sport- és Üdülőközpontban rendezett Strandfesztivál keretein belül rendezték meg a Szentes Kupát, amely a szerb, francia és német női vízilabda-válogatott részvételével nemzetközivé nőtte ki magát. 

A három nemzeti csapat már a felkészülésének hajrájában járt Szentesen, míg a magyar együttesek közül a Ferencváros ifjúsági csapata ugrott medencébe kiegészülve Tóth-Csabai Dórával. Ott volt a parton a zöld-fehérek szentesi származású, a felnőtt Eb-keretből kimaradt centere, Dömsödi Dalma is, aki viszont a játék alól felmentést kapott Gerendás Györgytől és a szakmai stábtól. 

A labda mögött a szentesiek kék sapkájában Bicskei Réka.
Fotós: Vidovics Ferenc

A tornát az újjáalakuló BVSC nyerte meg, amelynek játékoskerete már nagyrészben összeállt. A kispadról 12 év után távozott Petrovics Mátyást az Olaszországból hazatérő, játékosként világ- és Európa-bajnok Stieber Mercédesz váltotta. A keretet többek mellett Szentesről Kolarova Tamarával és Urvári Lilivel – külföldről tért haza, legutóbb itt játszott –, Szegedről pedig Ármai Zitával erősítették meg. Nem a BVSC az egyetlen, amely a zuhanyhíradó szerint Szegedről igazol, ugyanis a torna során a Szentesben kapott lehetőséget a center Bicskei Réka is. 

A Szentes Kupa ezüstérmese a korábbi Kurca-parti centerrel, Nada Mandiccsal felálló szerbek lettek megelőzve a hármas holtversenyben végzett Franciaország, Szentes, Ferencváros triót, míg az utolsóként a németek végeztek. 

A Szentes Kupa-győztes BVSC-Zugló játékosai.
Fotós: Vidovics Ferenc

A torna eredményhirdetésekor köszöntötték az ötvenéves bajnokcsapatot, a Szentesi Vízművet is, amely 1972-ben a másodosztályt megnyerve jutott fel a legjobbak közé. A Szentesi Vízilabda Klub vezetősége ajándékkal kedveskedett a megjelent csapattagoknak, majd az aranyérmes keret elhunytjainak szólt a taps. Majd átvonultak a fürdő bejáratához, ahol egykori edzőjüknek és az uszoda névadójának, Dr. Rébeli-Szabó Józsefnek az emlékhelyét koszorúzták meg.

A bajnokcsapat tagjai: Szénászky János, Soós László, Dongó László, Kádár József, Pengő László, Halász Mihály, Sipos Péter, Bódi Ferenc, Bors Károly, Komlósi János és Ikládi András. Vezetőedző: Dr. Rébeli-Szabó József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában