Igazolás

2022.08.26. 09:31

Magyarországon is megfordult légióst igazolt a Szedeák

Wesley Person (labdával) a Szedeák új játékosa.

Fotó: Koncz Gyorgy

Bejelentette harmadik légiósát a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Újabb amerikai játékos érkezik a szegediekhez, ugyanis kettes posztra a 27 éves Wesley Person Jr.-al kötöttek szerződést. A 191 cm magas kosaras 2020 tavaszán már megfordult Magyarországon, a Körmend színeiben viszont csak két mérkőzésen léphetett pályára, mivel a koronavírus miatt a bajnokság félbeszakadt.

Person a 2018-2019-es idényben az olasz másodosztályú Rosetóban szerepelt, egy Piacenza elleni bajnokin 46 pontos karriercsúcsot dobott.

Az előző szezon során az angol Newcastle Eagles csapatában 20 bajnokin 16 pontot és 3 gólpasszt jegyzett, a triplavonalon kívülről 43 százalékos pontossággal célzott.

A Szedeák új szerzeménye igazi kosaras család tagja, az édesapja, Wesley Person közel 800 mérkőzésen játszott az NBA-ben, míg a nagybátyja, Chuck Person 1987-ben az NBA Év Újonca volt, 2010-ben pedig a Los Angeles Lakers edzői stábjának tagjaként bajnoki címet szerzett a tengerentúli profiligában.

A szegedi klub keretében így már csak egy hely kiadó a következő szezonra, miután a magyar mag mellett korábban bejelentették a montenegrói Milic Starovlah (a szerződése kéthetes próbajáték után válhat véglegessé), valamint center posztra az amerikai Tyler Roberson érkezését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában