Az utánpótlás marad

2022.08.09. 16:24

Nem lesz vásárhelyi női kézilabdacsapat felnőttbajnokságban

Hosszú évek után a 2022–2023-as idényben a Hódmezővásárhelyi LKC nem indít felnőttcsapatot a női kézilabda NB II.-ben. Az utánpótlás viszont zavartalanul működik tovább, az összes korosztályban ott lesz a HLKC, nagyjából százharminc gyerekkel.

Becsei Dávid

A kék mezes HLKC nem indul a 2022–2023-as szezonban NB-s felnőttbajnokságban.

Fotó: Kuklis István

– A folyamatokat látva, évek óta érlelődött már bennünk a döntés, hogy nem indítunk felnőttcsapat a bajnoki rendszerben – kezdte indoklását Áncsán István, a HLKC elnöke arra a kérdésünkre, hogy miért nem található meg a klub egyetlen felnőttbajnokság menetrendjében sem. 

Úgy fogalmazott az elnök, hogy eredetileg a klubot az utánpótlás-nevelés céljából hozták létre. 

– Az eredeti célunktól idővel eltértünk a felnőttcsapat életre hívásával. Volt egy rózsaszín tervünk, hogy vásárhelyi gyerekekből oldjuk meg a felnőttek versenyeztetését. Erre viszont az utóbbi időben már nem maradt lehetőségünk. Az mindenképpen pozitív, hogy rengeteg játékosunkra szemet vetettek magasabb osztályban érdekelt csapatok és akadémiák is, ez viszont a saját helyzetünket megnehezítette. Nem tudjuk ésszerűen továbbműködtetni a felnőttcsapatot, annak pedig nem láttuk értelmét, hogy nem helyi kötődésű lányokat igazoljunk – világított rá a részletekre. 

Mindezeket az okokat szem előtt tartva a HLKC vezetése azt a döntést hozta meg, hogy átmenetileg felfüggesztik a felnőttcsapat versenyeztetését NB-s szinten. 

A megyei bajnokságban viszont lehet, hogy elindítják az ifjúságiakat, de ez még később derül ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában