Helyi sport

2022.08.11. 19:38

Pádár Nikolett Eb-bronzérmes a váltóval!

Bronzéremmel nyitotta a Rómában zajló úszó Európa-bajnokságot Pádár Nikolett: a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője ugyanis a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként lett harmadik.

V. P.

Pádár Nikolett (jobbra) bronzéremmel kezdte az Eb-t.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Végül elindult a 100 méter gyorsúszás előfutamában Pádár Nikolett, akinek a szám ifjúsági Európa-bajnokaként nem okozott gondot a továbbjutás, viszont a 4x200 méteres gyorsváltó esti döntője előtt csak 40 percet tudott volna pihenni, így az egyéni szám elődöntőjében nem indult.

Az Ábrahám Lilla, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Molnár Dóra összetételű váltó délelőtt a legjobb idővel jutott be a döntőbe, ahol már Pádár mellett Hosszú Katinka volt a magyar csapat tagja Molnár és Jakabos helyett. 

Pádár volt a nyitóember a döntőben, és a második száz méteren folyamatosan jött fel, végül elsőként adta át a váltót Hosszúnak. A következő váltásnál már harmadikként ugorhatott vízbe Késely Ajna, Ábrahám Lilla pedig megtartotta ezt a helyet a végére, így a magyar női 200 méteres gyorsváltó bronzérmet szerzett.

– Jól esett az úszás, bár a vége nagyon fájt, de a váltóért mindent, nagyon örülök, hogy végre van egy Eb-érmem is! – összegzett a döntőt követően Pádár Nikolett.

Ami pedig a folytatást illeti, Pádár legközelebb szombaton ugrik medencébe, amikor a 200 méter gyors, és a 4x100 méteres gyorsváltó számokban indul.

Az Eb nyitónapján megvan az első arany is, miután a férfi gyorsváltó (Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs és Milák Kristóf) megnyerte a 4x200 méteres döntőt, ezzel a medencés Eb-k századik magyar aranyérmét szerezték. 

Úszó Európa-bajnokság, Róma, női 4x200 m gyorsváltó, döntő: 1. Hollandia 7:54.07 perc, 2. Nagy-Britannia 7:54.73, 3. MAGYARORSZÁG (Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Ábrahám Lilla és Késely Ajna) 7:55.73

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában