Helyi sport

2022.09.03. 20:16

A Pick Szeged Mikler-gólokkal kezdte a bajnoki szezont - Galéria

Új arénacsúcsot ért el a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata negyven lőtt góljával a bajnoki szezonnyitón a Budakalász ellen. Bánhidi Bencéék 2100 néző előtt nyertek 40–25-re az NB I.-es első fordulóban, amelyben a hazaiak magyar válogatott kapusa, Mikler Roland három üreskapus találatot is jegyzett, így már hét gólja van Pick-mezben.

Becsei Dávid

Mario Sostaric hat gólt lőtt a Budakalász ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Úgy kezdődött az idény, ahogy az előző befejeződött. Miután a Pick Szeged jogelődjének, a Szegedi Volánnak az alapítója, a 92 éves dr. Bérczy Mihály – miközben a kezdőkörbe sétált Szűcs Ernő Péter klubelnökkel, a két csapat játékosai álltak sorfalat a tiszteletére – elvégezte a mérkőzés kezdődobását, az első szegedi támadást Rosta Miklós fejezte be góllal. Veszprémben bajnokká lőtte a csapatot, a formája pedig csöppet sem kopott. 

Szűcs Ernő Péter (balról) és Bérczy Mihály.
Fotós: Karnok Csaba

Most azért még ekkora tétje nem volt a szezon első bajnoki találkozónak, de így is nagyjából kétezer-százan látogattak ki a Pick Arénába. Az első percek az „aranygólt” jegyzett Rostáról szóltak, miközben Alilovic sem maradt adós a védésekkel. A horvát kapus már az első tíz percben hétméterest is hárított. 

Nem fukarkodott a játékosok rotálásával Juan Carlos Pastor, az első félidőt mindössze Alilovic és Sostaric játszotta végig. A tizenhatos meccskeretből a balátlövő Bodó és a jobbszélső Radivojevics maradt ki, míg a fiatalok közül Ludmán Marcell, valamint NEKA-tól igazolt Tisza Levente került be. 

Idénynyitóhoz képest gördülékenyen folytak a szegedi támadások, miközben a vendégek is tetszetős figurákkal rukkoltak elő többször. Hamar állandósult a négy–öt, majd hat–hétgólos különbség is, végül a szünetre 19–14-gyel mentek. 

A második játékrész derekán gyors léptekkel növelte a különbséget a Pick, a kapuban Alilovicot váltó Mikler a védések mellett gólokat is szerzett. Karrierje során eddig négyszer talált be Pick-játékosként, a budakalászi kapuba viszont hármat is berámolt. A vége egészen sima lett, 40–25, csütörtökön 18 órától a Cegléd ellen jön a hazai folytatás. 

Pick Szeged–CYEB Budakalász 40–25 (19–14) 
Férfi kézilabda NB I., 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2100 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. 
Pick Szeged: Alilovic – SOSTARIC 6, Tönnesen 3, Bombac, ROSTA 7, Mackovsek 2, FRIMMEL 6/3. Csere: MIKLER 3 (kapus), Gaber, Bánhidi 3, Garciandía 2, Szita 4, Blonz 1, Martins 2, Tisza, Ludmán 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
CYEB-Budakalász: Váczi D. – VARJÚ 7/6, Sinkovits 1, Dávid M., Mikhalin 2, Juric-Grgic 2/1, KISS B. 5. Csere: Gjorjeszki (kapus), Kovács D., KONCZ  5, Tyiskov 1, Papp B. 1, Fórizs, Maracskó 1, Berényi. Vezetőedző: Csoknyai István. 
Hétméteres: 3/3, ill. 8/7. 
Kiállítás: 6, ill. 8 perc. 

 

Nyilatkozatok: 

Juan Carlos Pastor, Pick Szeged vezetőedzője: – Az első mérkőzések mindig különlegesek a szezonban. Mindenkinek lehetőséget adtunk a meccskeretből, de fontos, hogy mindenki érezze, a csapat része. Idén minden bajnoki találkozón két felnőttjátékost nem tudunk beírni, míg két fiatal biztosan a keret tagja lesz. Mindkét juniorjátékos munkájával elégedett vagyok. Az első tizenöt percben, valamint a szünetet követő tíz percben kifejezetten tetszett a Budakalász teljesítménye. 

Bánhidi Bence, a Pick Szeged játékosa: – Vártuk, hogy végre hazai közönség előtt lépjünk pályára. Meccshiányban szenvedtünk a németországi mérkőzések elmaradása miatt, ez a bajnoki viszont jól szolgálta a felkészülésünket. Hamarosan az egyik legnagyobb csapatot fogadjuk a BL-ben, erre készülünk, hogy top formában lássuk vendégül a Barcelonát. 

Csoknyai István, a CYEB-Budakalász vezetőedzője: – Sok sikert kívánok a Pick Szegednek a céljai eléréséhez. Harmincöt-negyven percen át azt játszottuk, amit elterveztünk. Minél tovább szerettünk volna meccsben maradni. Támadásban több felállást is kipróbáltunk, védekezésünk viszont nem működött jól. A hét a hat elleni támadójátékunk tetszett, az utolsó negyedórában viszont sok buta hibát követtünk el. Összességében tudtuk, hogy hasonló eredmény alakul majd ki, a lényeg, hogy játszottunk egy jót, számunkra a bajnokság a következő héten kezdődik. 

Kiss Bence, a CYEB-Budakalász játékosa: – Jólesik, hogy megdicsért bennünket Pastor, mert én kezdtem irányítóban. Mindkét csapatra sok munka vár még, jobban szeretnénk a következő körben a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen kézilabdázni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában