Helyi sport

2022.09.13. 10:31

Amerikai irányító érkezik a Szedeákhoz

Desmond Washington lesz a Szedeák irányítója idén.

Fotó: Elan Chalon

Megvan a Naturtex-SZTE-Szedeák negyedik külföldi játékosa is: mint a klub bejelentette, szerződést kötött az amerikai Desmond Washingtonnal.

A 30 éves, 188 cm magas, irányító poszton bevethető játékos korábban a lengyel és az izraeli élvonalban is játszott, a tavalyi évet pedig a török másodosztályú Antalya Günesi csapatában kezdte, ahol 7 mérkőzésen 17 pontot, 5 lepattanót és 6 gólpasszt átlagolt, majd a francia másodosztályú Elan Chalon csapatához igazolt, ahol 28 találkozón átlagban 14.5 pont, 3 lepattanó és 4 gólpassz került a neve mellé. Érdekesség, hogy Washington attól a Chalontól érkezik a szegediekhez, akik a nyáron azt a Tayler Personst szerződtették, aki tavaly a Szedeákban játszott.

Washington érkezésével teljes a szegediek kerete, amelynek külföldi kontingensét idén Tyler Roberson és Wesley Person mellett a montenegrói Milic Starovlah alkotja, miután a montenegrói kosaras megfelelt a próbajátékon, így egész évre marad a Naturtexnél. 

Simándi Árpád tanítványai ma 18 órától edzőmeccset játszanak az újszegedi sportcsarnokban, az ellenfél a Paks csapata lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában