A röplabda NB I.-ben

2022.09.30. 11:44

Itthon kezdenek a férfiak

Megkezdődik a férfi röplabdaszezon: a Szegedi RSE férfi csapata Szegeden, a Lila iskolában szombat órától a Gamma Party•CO csapata ellen rajtol, míg a nők 3:2-es idegenbeli sikerrel kezdték az NB II.-es bajnokságot.

A szegedi férfi röplabdások hazai pályán startolnak.

Fotó: Kocsis Alíz

Szombaton elkezdődik a szezon a felnőtt férfi röplabda NB I.-ben. Az idény első mérkőzésén a Szegedi RSE hazai pályán, a Lila iskolában szombat 17 órától a Gamma Party•CO csapata ellen lép pályára. Bár a múlt héten kisebb sérülések, betegségek nehezítették a felkészülést, mostanra felépültek a játékosok, és újult erővel vágnak neki a bajnokság első mérkőzésének.

– Bizakodók vagyunk az első mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen keményen edzettünk augusztustól kezdve, és megdolgoztunk azért, hogy az idei bajnokságból a legtöbbet ki tudjuk hozni. Úgy tudjuk, az ellenfél csapata igazolt új játékosokat erre a szezonra, így nem látjuk előre, hogy tőlük mire számíthatunk, milyen erőt képviselhetnek, minden a meccs napján dől el. Örülünk, hogy hazai pályán játszhatunk, és reméljük, hogy az előző szezonhoz hasonlóan idén is népes szurkolótáborunk lesz – mondta a klub honlapján Fésűs Erzsébet, a csapat vezetőedzője.

A Szegedi RSE női csapata az NB II. első fordulójában idegenben szerepelt: a Palota RSC otthonában az első szettet ugyan a hazai csapat nyerte, de ezután sikerült a szegedieknek felülkerekedni az ellenfélen, és a szoros második szett után magabiztos győzelmet aratni a harmadikban. Annak ellenére, hogy a negyedik szettben pár pont különbséggel egyenlített a Palota RSC, a lányok kitartása meghozta gyümölcsét, és a bajnokság első fordulóját két ponttal, 3:2-es győzelemmel zárták.

– Éreztem, hogy jó meccs lesz, viszont reménykedtem benne, hogy az első fordulóról három ponttal térünk majd haza. Sajnos a keretben csak kilenc játékosom volt ma, hiszen az U20-as bajnokságban játszottak többen is. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen a mai meccsen helyt álltak, és fegyelmezetten, kitartóan játszottak a Palota ellen. Jó hangulatú mérkőzést tudhatunk magunk mögött tele küzdelemmel. Elégedett vagyok a lányokkal – nyilatkozta a klub honlapján Milodanovics Andrea vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában