A kupában is indulnak

2022.09.16. 11:30

Ma már edzőmeccset játszik a szegedi hokicsapat

Munkatársunktól

A szegediek edzője egyre jobban megismerkedik a csapattal.

Fotó: Annófotó - képek színesben

A sorsolásra és a csapatlistára még várni kell, de októberben elrajtol a másodosztályú férfi jégkorong-bajnokság, az Andersen-liga. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű nyáron érkezett új edzője, Zoran Jaramazovic egyre jobban megismeri a csapatot, amely eddig két helyszínen, Szegeden és Budapesten készült - a fővárosban pedig közös tréninget is tartott már a a szakember.

– Szegedről utaztunk fel a helyi játékosokkal, így volt logikus. Heti egy közös edzést tervezünk, emellett minden játékos külön is dolgozik, hogy a legjobb formában legyen a bajnoki rajtra. Izgalmas sorozatnak ígérkezik az Andersen Liga, hiszen olyan fiatalokkal lesz tele, akik „harapni fognak”, bizonyítani akarnak, bekerülni egy Erste Liga-csapat keretébe. Biztos, hogy erősebb lesz, mint az eddigi OB II, közel sem a kiöregedett, levezető játékosok bajnoksága várható – mondta a vezetőedző, aki hozzátette, ma játsszák majd az első edzőmeccsüket idegenben, a MAC Ikonok ellen.

Hír még a szegedi klubnál, hogy a csapat elindul a magyar kupában is, a sorozatba 13 csapat nevezett.  Az 1-3. forduló során két mérkőzést játszanak egymással a felek, a párharc továbbjutója a két mérkőzés együttes eredménye alapján kerül ki. A Final Four keretében egy mérkőzésen dől el az adott párharc továbbjutója, illetve a végső helyezések.

Az első forduló résztvevője lesz a szegedi gárda mellett a Dunaújvárosi Acélbikák, a Worm Angels, a MAC Ikonok, az Újpesti Jégkorong Akadémia és a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia, tehát ebből az öt csapatból kaphat ellenfelet a Tisza-parti csapat. Az első mérkőzések tervezett időpontja október 5., a visszavágóké október 19.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában