Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2022.09.21. 16:23

Pick Szeged: az első győzelem lesz a tét Nantes-ban

Az előző Bajnokok Ligája idény két döntőse fektette őket két vállra két vállra, csütörtökön 18.45-től viszont már egymással csatáznak. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a francia HBC Nantes vendége lesz a B csoport második fordulójában.

Becsei Dávid

A támadásból védekezésbe minél gyorsabb visszarendeződés lehet a szegedi siker kulcsa.

Fotó: Karnok Csaba

Két csalódott csapat találkozik holnap Nantes-ban, ugyanis a hazaiak és a Pick Szeged is vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája nyitó fordulójában. Mindkét együttes ellenfele az előző idény döntőse volt, a Nantes Kielcében kapott ki 40–33-ra, míg a Tisza-partiak a Pick Arénában futottak bele egy fájdalmas, 35–28-as vereségbe a címvédő Barcelona ellen. 

Bizonyára különleges mérkőzés lesz a ma esti Jorge Maqueda számára, aki 2018 és 2020 között a Pick Szegedet erősítette. Idén nyáron a Telekom Veszprémtől érkezett vissza Nantes-ba, ahol már 2012 és 2015 között játszott. Két nantes-i szolgálata között megnyerte a Bajnokok Ligáját a Vardar Szkopjéval. 

Régi-új klubjában kulcsszerepet szánnak Maqueda számára, hiszen olyan kézilabdázók távoztak Nantes-ból az idény előtt, mint mindenidők egyik legjobb jobbátlövője, Kiril Lazarov (visszavonult), a dán kapustehetség, Emil Nielsen (Barcelona), vagy éppen a rutinos spanyol jobbszélső, David Balaguer (Paris Saint-Germain). Természetesen a pótlásuk sem maradt el, Maqueda mellett érkezett egy rutinos, Veszprémet is megjárt kapus (Ivan Pesic), valamint a jövő egyik legnagyobb reménysége – ugyanerre a posztra – , az izlandi válogatott Viktor Hallgrímsson. Balaguer helyét 25 éves honfitársa, Kauldi Odriozola vette át a Bidasoa Irúnból. 

Ami a Szeged és a Nantes közös történelmét illeti, hat mérkőzést játszottak egymás ellen. Nantes-ban még egyszer sem sikerült nyernie a Picknek (31–23, 30–26, 29–26), míg az újszegedi sportcsarnokban kétszer itthon tartotta a két pontot. Legutóbb 2019. februárjában BL-csoportmeccsen találkozott a két együttes Franciaországban, akkor 29–26-ra nyertek a hazaiak. 

A szegediek mai ellenfelének ez az ötödik idénye a BL-csoportkörben. 2018-ban és 2021-ben is sikerült eljutniuk a kölni négyes döntőig, ahol ráadásul debütálásuk során a szintén francia Montpellier ellen döntőzhettek. 

Kielcei fiaskóját követően az egyik legnagyobb francia rangadón vigasztalódott idegenbeli sikerrel a HBC Nantes az elmúlt hétvégén. Az első félidő után még 16–15-ös vesztésre álltak, végül 30–29-re nyertek Montpellier-ben, míg a Pick Szeged a Balatonfüredet győzte le 37–28-ra. 

Ezúttal már két nappal a mérkőzés előtt, kedden elutazott Nantes a Pick a Budapest-Párizs útvonalon. A vállsérülést szenvedett Borut Mackovsek és a még mindig rehabilitáló Luka Stepancic itthon maradt, Bánhidi Bence viszont a társakkal tartott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában