Radivojevics 9/9-cel zárt

2022.09.22. 20:43

Pick Szeged: ismét 35 kapott gól és vereség a BL-ben

Hiába büntetőzött kiválóan Radivojevics, Alilovic bravúrjai sem tudták győzelemhez segíteni a Pick Szegedet Franciaországban. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában a Nantes 35–30-ra győzött., ezzel megszerezte első pontjait, míg a Tisza-partiak a Barcelona-meccs után újra harmincöt kapott gólon zártak.

Becsei Dávid

Parádésan büntetőzött. Bogdan Radivojevics az összes megítélt szegedi hétméterest, kilencet gólra váltott Nantes-ban.

Fotó: Török Attila – archív

Hiányzók mindkét oldalon akadtak, hazain az izlandi válogatott kapus, Hallgrímsson könyök-, vendégrészről pedig Mackovsek maradt itthon vállsérülés miatt a még mindig rehabilitáló Stenapcic mellett. 

Nyíltsisakos küzdelemmel indult a mérkőzés, amely az első negyedórában gyors kézilabdát szolgáltatott a nézőknek. A szegediek először 3–2-nél vezettek, a hetedik minutumban pedig már 3–5 állt az eredményjelzőn, miután Radivojevics a második hétméteresét értékesítette. Negyedóra elteltével sem változott a különbség (6–8), de ez nagyban volt köszönhető a hazai kapufa vendégszeretetének is. 

Teljesen más stratégiát választott erre a találkozóra Juan Carlos Pastor, hiszen a játékrész derekán Mikleren kívül nem volt kezdőjátékos a pályán. 

Szita, Martins, Blonz és Rosta lehetőséghez jutott az első fordulóbéli Barcelona elleni mérkőzéshez képest lényegesen korábban. 

Néhány perctől eltekintve a sebességre nem lehetett panasz, ennek is köszönhetően a hazaiak a 23. percben vezettek először kettővel, 13–11-nél. Az utolsó percek inkább a franciák forgatókönyve szerint alakultak, bő két minutummal a szünet előtt már 16–13-ra vezettek Maqueda duplájával, majd a pihenőre 17–15-tel mehettek a felek. 

Úgy mentek át a francia támadók a szegedi védelmen a második félidő első tíz percében, mint kés a vajon. Ennek köszönhetően hiába játszotta meg egymás után háromszor parádésan a Pick a hét a hat elleni játékot a nantes-i kapu előtt, Pastor 25–20-nál kért időt a 41. minutumban. A taktikai repertoárból gyakorlatilag mindent felvonultatott a Szeged ezen a mérkőzésen, de tartós sikert egyik sem hozott a gyenge védelem miatt.

Be-becsúsztak a hibák a szegedi támadások során, de a legnagyobb hiányosságot továbbra is a védekezés mutatta. A Miklert váltó Alilovic bravúrjai ellenére rengeteg gólt kaptak a Tisza-partiak, akik a bűvös, háromgólos különbségről nem tudtak feljebb zárkózni. Radivojevics ihletett formában büntetőzött, ennek ellenére második BL-meccsét is elvesztette a Pick Szeged idén. Szombaton 18 órától már Dabason vár rájuk magyar bajnoki összecsapás. 

HBC Nantes (francia)–Pick Szeged 35–30 (17–15) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló. Nantes, H Aréna, 5900 néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok). 
HBC Nantes: PESIC – Odriozola 3, Maqueda 2, A. MINNE 3, Toto 2, Briet 3, V. RIVERA 10/5. Csere: Hofmann (kapus), A. Cavalcanti 2, PERSSON 4, Marchan 3, Ovnicek, Portela, Damatrin-Bertrand 3. Vezetőedző: Gregory Cojean. 
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 3, Gaber, Frimmel 1, Bánhidi 3, BODÓ 5, Bombac. Csere: ALILOVIC (kapus), Tönnesen 6, RADIVOJEVICS 9/9, Rosta, Szita, Blonz, Martins 2, Garciandía 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 5/5, ill. 9/9. 
Kiállítás: 10, ill. 4 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában