Az olaszországi Jesolóban

2022.10.12. 12:00

Három érmes hely

Az olaszországi Jesolóban megrendezett utánpótlás kick-box világbajnokságon a szegedi Combat "D" SC hat versenyzője közül három tudott dobogós helyet elérni.

MUnkatársunktól

Szegediek Jesolóban (balról): Szabó Gábor elnök, nemzetközi bíró, Tóth Gábor edző, Schneider Adrienn edző, Kiss Patrik, Gazsó Ármin, Bogos Botond, Nagy Ramóna, Prajda Szonja, Kovács Laura Fanni.

Fotó: Combat

Kiválóan szerepeltek, és teljesítették a célkitűzéseket a magyarok az olaszországi Jesolóban megrendezett utánpótlás kick-box világbajnokságon. A Magyar Kick-box Szakszövetség vezetése előzetesen a nemzetek versenyében az első háromba várta hatalmas létszámmal, 155 fővel kiutazott magyar fiatalokat, akik végül Bulgária mögött a másodikak lettek az éremtáblázaton.

Az eseményen 63 ország közel 2000 versenyzője küzdött meg a trófeákért hét szabályrendszerben. A 18 éven aluli kick-boxosok legnagyobb megmérettetésén a sportág hat küzdelmi szakágában (pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick és K1) és formagyakorlatban a magyar válogatott 24 arany-, 22 ezüst- és 37 bronzérmet nyert, ezzel Bulgária mögött és Nagy-Britannia előtt a második helyen végzett az éremtáblázaton. 

A magyar keretbe ebben az évben a szegedi Combat "D" SC hat versenyzőt delegált, akik a light-contact és a kick-light szabályrendszerekben léptek tatamira.
 

A Combat"D" SC versenyzőinek eredményei, juniorok, lányok, –55 kg, light-contact: 3. Kovács Laura Fanni. Juniorok, lányok, –65 kg, kick-light: 3. Nagy Ramóna. Juniorok, fiúk, –84 kg, light-contact: 3. Kiss Patrik.

A versenyzők felkészítő edzője: Tóth Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában