Helyi sport

2022.10.29. 09:00

Nehéz meccs vár a HFC-re Pesterzsébeten

Kemény idegenbeli rangadó előtt a labdarúgó NB III. Közép csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC, amely annak az ESMTK-nak lesz a vendége holnap, amely ebben a szezonban hazai pályán még őrzi veretlenségét.

V. P.

Zabari Dávidékra kemény 90 perc vasárnap.

Fotó: Karnok Csaba

A negyedik helyen álló ESMTK vendége lesz a 15. fordulóban az NB III. Közép csoportját vezető Hódmezővásárhelyi FC. A vásárhelyiek ellenfele eddig egyetlen vereséget szenvedett ebben a szezonban, azt is a második fordulóban az Iváncsa ellen, azóta 11 mérkőzést vívott meg veretlenül: ráadásul saját közönsége előtt még nem hagyta el pont nélkül a pályát. Nem ígérkezik tehát egyszerűnek a vasárnapi feladat a HFC számára, amely négy ponttal vezeti a bajnokságot úgy, hogy két meccsel többet játszott az üldöző Iváncsánál.

– Nem a véletlen hozta össze ellenfelünk eddigi eredményeit. Azt nem tudom, ők hogyan gondolkoznak a vasárnapi meccsel kapcsolatban, mennyire érzik úgy, nekik nincs veszíteni valójuk. Én azt mondtam a fiúknak, úgy készülünk, ez lesz az idei legnehezebb mérkőzésünk. Az ESMTK bebizonyította, hogy jó csapat, de nekünk arra kell szorítkoznunk, amit az eddigiekben mutattunk. Végig koncentráltan kell futballoznunk vasárnap ahhoz, hogy eredményesen térjünk haza – mondta lapunknak Antal Krisztián, a HFC edzője.

A vásárhelyiek egy igencsak kemény meccsen vannak túl a Szekszárd elleni, legutóbbi bajnoki alkalmával: a kényszerűségből lecserélt labdarúgók közül Pesuth Simon és Orosz Márk rendbe jött, Molnár Bencére viszont hosszabb kihagyás vár, az elsődleges diagnózis szerint ugyanis az eddigi 14 bajnoki mindegyikén kezdőként szereplő védő keresztszalag-szakadást szenvedett.

A visszalépések miatt a HFC a jövő héten nem lép pályára, azonban a kék-sárgák várhatóan edzőmeccsel tudnak ritmusban maradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában