Spanyolországban járt

2022.10.18. 15:19

Nagy Péter a novemberi magyar bajnokságra készül

A magyar bajnokság döntőjére készül a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter, aki legutóbb a spanyol csapatbajnokságon járt, ahol a versenyzés mellett szép élményekkel is gazdagodott.

Becsei Dávid

Nagy Péter Spanyolország után Franciaországba utazik versenyre.

Fotó: Karnok Csaba – archív

Szakításban 160, lökésben 200 kilogrammal zárt a La Corunában megrendezett spanyol csapatbajnokság utolsó fordulójában a szegedi súlyemelő, Nagy Péter. A döntőn viszont nem lesz ott, mivel egyidőben rendezik a magyar bajnoksággal. 

– Edzésből utaztam ki Spanyolországba, semmit nem pihentem a versenyre, így minimális fáradtságot éreztem, de elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel. Volt próbálkozásom szakításban a 165, lökésben pedig a 210 kg-ra, de nem sikerült, szerencsére viszont ezek sem voltak reménytelen fogások – emlékezett vissza érdeklődésünkre Nagy Péter. 

Hétfőn érkezett haza, keddtől ismét edzésbe lendült, az előttünk álló hétvégén pedig már Franciaországba utazik egy meghívásos versenyre. 

– Elégedett vagyok az eddigi felkészülésemmel, nem fáj semmim, végre nem hátráltatja a munkámat semmilyen sérülés, valamint a technikai kivitelezéseim is egyre jobban mutatnak – tette hozzá. 

A versenyzés mellet további élményekkel gazdagodott. A 2000-ben még spanyol bajnok, mára harmadosztályú Deportivo La Coruna meccsére látogatott ki, 15 ezer szurkoló előtt a Linarest győzték le a hazaiak 2–1-re. 

– Egyszer már sikerült kijutnom egy Depor-meccsre még amikor az első osztályban szerepeltek, de még annál is jobb hangulat volt a stadionban. Előtte meg volt a ráhangolódás, az El Clásicót egy közeli kocsmában néztem meg, ahol kiváló hangulat volt, kis túlzással a csillárról is lógtak az emberek – mesélt élményeiről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában