Női vízilabda

2022.10.16. 12:25

Nem volt egy súlycsoportban a Szeged és a BVSC

Érvényesült a papírforma, legrutinosabb játékosa, Ráski Lilla nélkül nem tudta megközelíteni sem a tavalyi negyedik helyezett BVSC-t a Szeged SZTE, amely 19–6-ra kapott ki a női vízilabda OB I. első fordulójában idegenben.

Becsei Dávid

Remek első negyedet produkált a Szeged a BVSC otthonában.

Fotó: Vidovics Ferenc – archív

A Csongrád-Csanád megyei vízilabda-szurkolók több ismerős nevet is felfedezhettek a BVSC összeállításában, hiszen Kolarova Tamara éppen Szentesről igazolt a fővárosba, míg Ármai Zita Szegedről, de Urvári Lili és Polák Zsófia is játszott a Kurca-parti klub kötelékében. A zuglóiak kispadján pedig debütált a 12 év után távozott Petrovics Mátyás után a korábbi világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Stieber Mercédesz. 

Annak ellenére, hogy nyolc percet követően már 7–3 állt az eredményjelzőn, remek első negyedet produkált a Szeged. Két minutum alatt 2–0-ra lépett el a BVSC, majd Lendvai Natasa ötméteresből lőtte meg az első bajnoki gólját a Tisza-parti együttesben. Pádár Boglárka előbb egyenlített egy sikeresen megjátszott emberelőny végén, majd egy jó védekezést követően Lendvai úszott meg és juttatta vezetéshez a vendégeket, 2–3.

Sokáig nem örülhetett előnyének a Varga-csapat, Mészáros Farkas vezérletével a hazaiak gyorsan visszavették a vezetést. 

7–3 után viszont folyamatosan növelte a különbséget a táblán a BVSC, amely védekezésben és támadásban is egyértelműen felülmúlt a fiatal és tartalékos vendégcsapatot. 

A második fordulóban sem vár könnyű találkozó a szegedi lányokra, hiszen szerdán 12.30-tól a bajnokaspiráns Ferencvárost látják vendégül a Tiszavirág sportuszodában. 

Varga Tamás: – A két csapat nincs egy súlycsoportban, de próbáltuk megnehezíteni a hazaiak dolgát. Az első percekben még ez sikerült is, de utána kijött a minőségi különbség. Nem játszottunk túl jól, de nagyon fiatal a csapatunk, így türelmesnek kell lennünk. Dolgozunk tovább! 

BVSC–Szeged SZTE 19–6 (7–3, 3–1, 5–0, 4–2) 
Női vízilabda OB I., 1. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Csanádi, Duray. 
BVSC: Hajdú – Fekete 1, MÉSZÁROS FARKAS 6, Urvári L., Kele, Kenderes 1, GÉMES 3. Csere: Kakas (kapus), Tóth R. 1, Dobos, ÁRMAI 4, Batizi, Kolarova 1, Polák 2. Vezetőedző: Stieber Mercédesz. 
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K., LENDVAI 3, Pap, Tátrai, Kenéz 2, Bocskay. Csere: Szabó J., Pádár 1. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 8/1. 
Ötméteresből: -, ill. 6/3. 
Kipontozódott: Urvári L., ill. Szabó K. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában