Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2022.10.26. 18:17

Pick Szeged: meggyőző játék, első győzelem a BL-ben – GALÉRIA

Szép volt fiúk! – skandálta a szegedi közönség a Pick Arénában, miután a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata megszerezte első győzelmével első pontjait a Bajnokok Ligája idei kiírásában. Az Elverumot 30–23-ra győzték le a parádésan védő Mirko Alilovic vezérletével. Jövő csütörtökön 20.45-től a tavalyi döntős Kielce otthonába utazik a magyar bajnok.

Becsei Dávid

A hivatalos statisztika szerint tizennégy védéssel zárta a mérkőzést Mirko Alilovic.

Fotó: Karnok Csaba

Pick Szeged–Elverum Handball 30–23 (16–10)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: D. Martins, R. Martins (portugálok).
Pick Szeged: ALILOVIC 1 – Sostaric 3, TÖNNESEN 6, BOMBAC 4, ROSTA 5, MACKOVSEK 2, SZITA 1. Csere: GABER, Garciandía 1, Martins 3, Blonz 4/3, Radivojevics, Bodó. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Elverum Handball: Imsgard – BERG 3, Hedberg 1, Fingren 1, BLOMGREN 4, Langaas 2, Gröndahl 2/1. Csere: Mizera (kapus), Thorkelsson 1, Heldal 3/2, Borzas 3, Awad 1, Haugseng, K. Lien 1, Anderson 1. Vezetőedző: Börge Lund.
Hétméteres: 4/3, ill. 6/3.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Nyilatkozatok:

 

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Az első szó a gratulációé a csapatom részére. Jól dolgoztunk egy olyan csapat ellen, amelynek taktikáját sikerült kontrollálnunk, sok gyors támadást vezethettünk. Alilovic nagyon jól védett, ami sokat jelentett számunkra, akárcsak az, hogy hat góllal vezettünk egy félidőt követően. A másodikban arra törekedtünk, hogy megőrizzük az előnyünket. Egy kritikus pillanat volt, amikor kettős emberhátrányba kerültünk. Fontos sikert arattunk, amire építhetünk. Nyomás alatt játszottunk, ennél még jobban tudunk kézilabdázni. Sportszerű mérkőzést játszottunk, hamarosan találkozunk ismét az Elverummal. 

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük az első pontjainkat. Bízom benne, hogy továbbfejlődik a játékunk lépésről lépésre, és a következő mérkőzéseken is ilyen jól védekezünk majd. 

Börge Lund, az Elverum vezetőedzője: – Gratulálok a Pick Szeged a győzelemhez. A játék stabilizálására helyeztük a hangsúlyt, ami az elmúlt időszak legjobbja volt most. Tudtuk, hogy mi vár ránk egy ilyen jó csapat ellen. Más taktikát játszanak a hazaiak, mint a többi együttes, amelynek kapujában remekül védett Alilovic. Köszönjük szépen a vendéglátást, mindig jó idejönni, további sok sikert kívánok a szegedieknek. 

Uros Borzas, az Elverum játékosa: – Élmény mindig a Szeged ellen játszani, a Pick Aréna jó hangulatát már az Európa-bajnokságon is megtapasztaltam. Tudtuk, hogy a Szeged számára nagyon fontos ma győzni, ezt próbáltuk meghiúsítani. Nem játszottunk rosszul, de rengeteg ziccert kihagytunk, Alilovic fantasztikus védett a hazai kapuban. Ő jelentette a különbséget ma este az első félidőben. 

VÉGE

60. perc: az utolsó hatvan másodpercben állva szurkol mindenki a Pick Arénában. Blomgren lövése becsúszik Alilovic lába alatt. Időntúli szegedi szabaddobással zárul a mérkőzés, Garciandía kapu fölé lőtt. Vége, győzelem!

59. perc: Blonz szépen a szélről, 30-22. Azért minden átlövés nem megy be a végén sem, Alilovic nem hagyja. 

58. perc: a végén Martins is megszórja magát, 29-21. Blomgren felugrik, a hosszú alsóba zúdítja a labdát, 29-22.

57. perc: Martins Imsgard lábai között pattintja el a labdát, 28-20. Anderson talpról és távolról, becsúszik a labda Alilovic alatt, 28-21.

56. perc: Tönnesent állítják meg, szabaddobás.

55. perc: újabb Elverum-hetes, Aliloviiic! Nincsenek rá ma már szavak, egyszerűen parádés, amit művel!

54. perc: Alilovic védése után Mackovsek rohan, Imsgard véd. Heldal büntetőből, 27-20.

53. perc: Blomgren cselez és fut keresztbe, majd lövi ki a hosszú alsót, 26-19. Tönnesen nem hagyja válasz nélkül honfitársa gólját, 27-19. Utolsó időkérését is elhasználja Börge Lund.

52. perc: nem a posztja, de nem zavarja, Szita a balszélről pattint gólt, 26-18.

51. perc: Heldal sem talál be a balszélről, az oldalhálóig jut a labdája.

50. perc: Blonz forgácsolja szét a kapufát a szélről. 

49. perc: Martins labdájával beesik a kapuba Imsgard, 25-17. Kell-e még mondani? Nem lehet elégszer, Mirko Alilovic! Blomgrennek most sikerül túljárni a horvát kapus eszén, utóbbi bosszankodik is. 25-18.

48. perc: Bombac elhagyja a labdát, rohan az Elverum, Bombac visszaér, de szabálytalan. Kétperces büntetés és hetes. Heldal belövi, 24-17.

47. perc: Langaas beállóból, 24-16.

46. perc: Blonz hetesére kapust cserélnek a norvégok. Mizera sem tud védeni, pimaszul elhúzza a labdát a feje fölött, 24-15.

45. perc: Garciandía adja el a labdát. Lien a jobbszélről, 23-15.

44. perc: Alilovic kapuja bevehetetlen! Három másodpercen belül két ziccer jön a kapujára, mindkettőt védi.

43. perc: időt kér az Elverum, másodszor ma. Úgy látják a játékvezetők, hogy Tönnesen lábbal ér a labdához, kiállítás. Sostaric is kiáll szabálytalanság miatt, miközben Heldal talál be, 23-14.

42. perc: szépen védekezik a Szeged, miközben a közönség jókedvűen énekel. Végre!

41. perc: Fingren áll ki két percre, Szita harcolt ki büntetőt. Blonz belövi, 23-13.

40. perc: Mackovsek ad nagy labdát Rostának pattintva, 22-12, közte tíz! Borzas lövi most a norvég gólokat, 22-13.

39. perc: hosszú szegedi támadás, jól védekezik az Elverum.

38. perc: Mirko! Mirko! – hangzik a lelátóról újabb hétméteres-védés után.

37. perc: Borzas lő nagy gólt a szaggatott vonalról, 20-12. Tönnesen lövésébe hiába ér bele az egyik védő, 21-12.

36. perc: az átlövés már megy Mackovseknek, 20-11.

35. perc: Mackovsek küzd, félfaultos helyzetből lő, Imsgard véd, nem fújnak semmit a portugál játékvezetők. Visszakapjuk a labdát a sporiktól, kompenzáltak valószínűleg.

34. perc: Rosta válik le tanítanivalóan a védőjéről, 19-11. Alilovic! Ott folytatja, ahol a szünet előtt abbahagyta.

33. perc: Blonz értékesíti a büntetőt, 18-11. Borzas kezéből csúszik ki a labda, Sostaric nem tud kit indítani, így jöhet a felállt fal elleni szegedi támadás.

32. perc: Borzas ad szép labdát a beállónak, Awadnak, 17-11.

31. perc: a vendégek indítják útjára a labdát a második játékrészre, a szegedi védelem bal oldalán Bodó Richárd van ott friss emberként. Eladják a labdát a vendégek. Sostaricra nem figyel a védője, 17-10.

FÉLIDŐ

30. perc: Blonznak pontatlan Bombac bejátszása, Imsgard megint futtatja a balszélsőt, és Alilovic ismét!!! Garciandía harcol ki hétméterest, Fingren kap kétperces kiállítást. Nyolc másodperc van hátra, Radivojevics jön a hetest lőni Imsgard hárítja. Gröndahl még rálövi távolról, Alilovic kezei között pihen meg a labda.

29. perc: Berg harmadszor, 16-10. Imsgard indítja Porkelssont, Alilovic véd! Bombaformában!

28. perc: Blonz szerez labdát, nem tudunk gyorsan indulni. Rosta még le is pattintja a labdát, majd a rövidbe, 16-9.

27. perc: három perc és ötvenegy másodperc van hátra a szünetig, időt kér Pastor. Garciandía ellépi, rohannak a vendégek, Fingren-ziccer, Alilovic véd.

26. perc: Martins gólja érvénytelen, már belesípoltak a játékvezetők, támadhatnak a vendégek. Majdnem labdát szerez a portugál, de nem, így ziccer Bergnek, 15-9.

25. perc: Garciandía lövi ki a hosszú felsőt, 15-8. Elszórja a labdát az Elverum.

24. perc: Blonz a balszélről, Imsgard védi a feje fölé lőtt labdát. Borzas kisodródva, Alilovic betakarta a folyosót, ahova mehetett a labda.

23. perc: Alilovic újabb védése után visszakerül a labda a vendégekhez, Fingren lövését már nem tudja hárítani, 14-8.

22. perc: ismét ökölbe rándulnak a horvát kapus kezei, szép védés Alilovictól. A tizenegyedik perc óta jó hangulat uralkodik a Pick Arénában, amit jó játékkal hálál meg eddig a csapat. Alilovic és a kapufa ismét, közösen, majd az üres kapuba vágja a labdát, 14-7.

21. perc: Sostaric fut be a szélről, középről lőhet tisztán, 13-7. Berg lő hat méterről, Alilovic a kapufára tenyereli a labdát.

20. perc: újabb norvég ziccer végzi a kapufán.

19. perc: Gröndahl átlövése nem talál kaput, majd a gyors szegedi támadás végén Sostaric jön ki a ziccer, 12-7. Időt kérnek a vendégek!

18. perc: Bombac talál be estében, 11-7.

17. perc: Garciandía érkezik a pályára, Tönnesen kap pihenőt.

16. perc: Sostaric belül védekezés miatt újabb hétmétereshez jut az Elverum. Akárcsak az elsőnél, most is Alilovicot élteti a közönség, de most nem segít. Gröndahl bevágja a labdát a bal alsóba, 10-7.

15. perc: a bal oldali kapufáról vágódik be Mackovsek átlövése, 10-6.

14. perc: jó kapusnak van szerencséje, tartja a mondás. Norvég büntető csattant a kapufán. Tönnesen élvezi a játékot, 9-5. Hedberg a jobbszélről, bepattintja, 9-6.

13. perc: a Magyarországon is megfordult szerb válogatott balátlövő, Uros Borzas góljával 7-5. Tönnesen már a harmadik találatát jegyzi, 8-5.

12. perc: Rosta harcol a beállóval, 2 perces kiállítás a "jutalma".

11. perc: eddig tartott a szegedi B-közép tüntetése, 10:01-től mindent beleadva elkezdték a szurkolást. Tönnesen játssza magát ziccerig, 7-4.

10. perc: Mackovseknek adják fel a labdát, Imsgard véd, majd Bombac ismétel, és Imsgard is.

9. perc: hosszú szegedi támadás, szabaddobás, egy passz maradt.

8. perc: Berg lő nagy átlövésgólt, 5-4. Tönnesen asszisztjából Rosta szerez gólt, 6-4. Neki ez már a harmadik ma.

7. perc: rendezetlen fal ellen Fingren, majd Bombac válaszol gyorsan, 5-3.

6. perc: Langaas beállóból, 4-2.

5. perc: Rosta ziccerét kirúgja Imsgard. Egyelőre csere nélkül játszik a Pick, így a balszélen Szita támad, aki védekezésben a kettes pozíciójában játszik.

4. perc: Gröndahl szerzi az első norvég gólt, 3-1. A szegedi B-közép csendben, az oldallátóról viszont jön a biztatás, miközben Tönnesen talál be 4-1.

3. perc: Alilovic véd átlövését, egyelőre a norvég szurkolók hangja hallatszódik csak. Bombac, 3-0.

2. perc: Rosta üt be egy majdnem veszett labdát, 2-0.

1. perc: szegedi támadással indul a mérkőzés, az első gólt pedig Rosta szerzi beállóból, 1-0. Kis túlzással síri csend az arénában, a Pick-szurkolók egyelőre csendben ülnek a lelátón.

18.42: megérkeztek a pályára a csapatok, a Bajnokok Ligája himnusza után kezdődhet a mérkőzés.

18.35: érkeztek szurkolók Norvégiából is, nagyjából harmincan.

18.30: a szegedi csapatból ismét hárman kulcsember hiányzik, akárcsak a szombati veszprémi mérkőzésen. Bánhidi Bence, Mikler Roland és Sebastian Frimmel. A fiatalok közül a kapus Luka Krivokapics, valamint Radvánszki Zsolt és Molnár Robin került be a tizenhatos meccskeretbe.

18.25: a BL-honlap is emlékeztetett rá, hogy bár a szegediek eddigi öt meccsükből négyet megnyertek a norvégok ellen, éppen legutóbb szenvedtek tőlük vereséget, ráadásul itthon. Az előző idényben még az újszegedi sportcsarnokban győzött az Elverum 34–30-ra,

18.20: – Nem vagyunk jó helyzetben, nagy szükségünk lenne már egy győzelemre. A Veszprém elleni magyar bajnoki mérkőzésen a második félidőben nyújtott játékunk ígéretes volt, arra kell építenünk a jövőben – nyilatkozta a mérkőzés előtt a Bajnokok Ligája hivatalos honlapján Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője.

18.10: üdvözöljük olvasóinkat a Pick Arénából. Fontos nap a mai a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának életében, ugyanis eljött az a mérkőzés, amelyet semmilyen áron sem veszíthet már el a Bajnokok Ligájában. Az ellenfél a norvég bajnok Elverum lesz 18.45-től, amely a Tisza-partiakhoz hasonlóan eddig mind a négy találkozóját elvesztette a B csoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában