Helyi sport

2022.11.25. 11:26

Ismét idegenben a Naturtex-SZTE-Szedeák

A szerdai győzelmet követően ma is idegenben lép pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely a Debrecen otthonában folytatja a bajnokságot.

V. P.

Többször is lezárhatta volna a Nyíregyháza elleni idegenbeli meccset a Naturtex-SZTE-Szedeák, de rendre visszaengedték ellenfelüket a szerdai bajnokin. A lényeg végül sikerült, ugyanis nyolc ponttal győztek a Tisza-partiak, így megszerezték szezonbeli első idegenbeli sikerüket.

Szombaton viszont ismét egy keleti túra vár a csapatra, a DEAC vendégei lesznek Bognár Kristófék – a hajdúságiak a legutóbbi két meccsüket elveszítették, hétközben Zalaegerszegen szenvedtek vereséget. 

– A játékosok átérezték a meccs súlyát, jó volt látni, hogy az első pillanattól kezdve mindenki óriási szívvel és akarattal küzdött, a tét miatt időnként görcsös volt a játékunk. Kettős érzés van bennem, mert úgy dobtunk idegenben 86 pontot, hogy kihagytunk 11 büntetőt és volt 16 eladott labdánk. Szedtünk viszont 45 lepattanót, közte 15 támadót, amivel valamelyest kompenzálni tudtuk a hibáinkat. Annak ellenére, hogy végig nálunk volt az előny és nyertünk, nem lehetek maradéktalanul elégedett, mert tudom, hogy a folytatásban ennél jobban és hatékonyabban kell játszanunk. Bízom abban, hogy a szezon első idegenbeli győzelme átszakít bizonyos gátakat és a DEAC ellen az újabb feladatot is sikerrel oldjuk meg – mondta a meccs előtt Simándi Árpád, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője. 

A szegedieknek egyébként mostanában jól ment a Debrecen ellen, hiszen legutóbbi hat bajnokiját egyaránt megnyerte a csapat: ebben idén februárban volt egy hosszabbításos győzelem is. A két csapat a 2021 áprilisában, a magyar kupa negyeddöntőjében vívott meccse óta minden mérkőzést a Szedeák nyert meg, viszont a mai mérkőzés a DEAC számára is hasonlóan fontos, hiszen nyolc meccséből csupán kettőt tudott megnyerni a szegediek ellenfele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában