18. Nagy-aranyérem

2022.11.27. 20:29

Két aranyérem is Szegedre került a súlyemelők országos bajnokságáról

Zsúfolt, de könnyed sikereket hozó hétvégén van túl a szegedi súlyemelő, Nagy Péter. Szombaton a spanyol csapatbajnokságot nyerte meg a La Corunával Ourensében, míg ma Tatabányán begyűjtötte a tizennyolcadik magyar bajnoki címét a plusz 109 kilogrammosok kategóriájában.

Becsei Dávid

Horváth Viktor (balról jobbra), Oláh Imre és Nagy Péter a tatabányai eredményhirdetést követően.

Forrás: Szegedi Lelkesedés SK

– Az egyik csapattársam a megbeszéltekhez képest húsz ponttal jobban teljesített, így nekem tízzel kevesebb is elég volt a magabiztos csapatbajnoki címhez. Először mi sem gondoltuk, hogy ennyire simán nyerhetünk, de mindenki a legjobbját hozta, így száz ponttal felülmúltuk a második helyezettet – mesélte lapunknak úton hazafelé Nagy Péter, aki ötödször nyert spanyol csapatbajnokságot a la corunaiakkal. A legfrissebb sikerhez egy 160 kilogrammos szakítással, három jó gyakorlattal és egy 180 kg-os lökéssel járult hozzá. 

Hazatérve Spanyolországból ma újból színpadra állt. Tatabányán sorozatban a tizennyolcadik magyar bajnoki címe volt a tét. 

– Amikor megérkeztem, szóltak, hogy Holló Szilárd megbetegedett, így nem tudott eljönni a versenyre. Ő lett volna a legerősebb kihívóm, így tudtam, nem kell túlságosan sokat emelnem az újabb sikerhez. Éppen emiatt alacsony súlyon kezdtem – árulta el érdeklődésünkre a Szegedi Lelkesedés SK hazai klasszisa. 

Nagy Péter 140 kilogrammos szakítással és 172 kg-os lökéssel indította tatabányai szereplését. 

– A győzelemhez ennél többre nem is lett volna szükségem, de mivel eljöttek a szüleim és több várpalotai ismerősöm is, így továbbmentem, úgymond a közönségnek emeltem a végén – jegyezte meg jókedvűen rekordbajnok súlyemelőnk. Összességében 150 kg-os szakítással és 200 kg-os lökéssel zárta a napot. 

– Nagyon jól mozogtam Spanyolországban is, szerencsére az a verseny szinte semmit nem vett ki belőlem. Ebből adódóan éreztem, emelni fogok annyit itthon, amivel begyűjtöm az újabb magyar bajnoki címemet – mondta Nagy, aki hozzátette, remek formában várta ezt a hétvégét, így a sikerek sem maradtak el. 

A Szegedi Lelkesedés SK és Oláh Imre felkészítő edző Nagy Péter tizennyolcadik magyar bajnoki címe mellett az 55 kilogrammosok között nyerő Szloboda Bence (75 kg szakításban, 95 lökésben) sikerének is örülhetett. A 102 kg-osok között mindössze egy kilogrammal maradt le a dobogóról Horváth Viktor (101 kg szakításban, 127 lökésben), akihez hasonlóan Lajos Alex (110 kg szakításban, 133 lökésben) is a negyedik helyen végzett, de a 89 kg-osok között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában