Női vízilabda

2022.11.07. 15:48

Közönségszórakoztató meccsel készült a Valdor Szentes a kupapárharcra

Három győzelemmel zárta a Duna-liga első fordulóját a Valdor Szentes női vízilabdacsapata hazai környezetben. Két könnyed siker mellett egy izzadtságos, de a jövőre nézve önbizalomnövelő győzelmet is begyűjtöttek, ugyanis a hazai rivális BVSC-t 8–7-re múlták felül.

Becsei Dávid

A szoros emberfogásnak hála, kevés gól született a Valdor Szentes–BVSC mérkőzésen a Duna-ligában.

Fotó: Vidovics Ferenc

Az egész hétvége egyik legküzdelmesebb és legkiélezettebb találkozóját a magyar rangadó hozta. 

– Közönségszórakoztató, már-már a férfi vízilabdára hasonlító, kemény, szoros emberfogásos mérkőzést játszott egymással a két csapat. Mindkét fél elég sokat hibázott, de a védekezésünk rendben volt. A szerencsével sem álltunk rosszul, hiszen több kapufát dobott a BVSC. Füsti Molnár Janka is remekül védett, szívünket-lelkünket kiadtuk, három kiváló felkészülési mérkőzésen vagyunk túl – összegzett a BVSC elleni győzelem után Matajsz Márk, a Valdor Szentes vezetőedzője, aki több fiatal tehetségének is játéklehetőséget adott a meccsek során. 

A szentesi lányoknak jól jött zuglóiak elleni összecsapás, hiszen ezen a héten a magyar kupában a legjobb nyolc közé kerülésért az UVSE-vel mérkőznek meg. Csütörtökön a fővárosban, majd pénteken már hazai környezetben jön a visszavágó. 

Eredmények, Duna-liga, 1. forduló: Vojvodina–Red Star Belgrade 13–8, Valdor Szentes–Strakonice 26–9, Valdor Szentes–Spandau Berlin 12–4, Partizan Belgrade–BVSC 3–33, Vojvodina–Strakonice 12–7, Red Star–BVSC Zugló 6–21, Partizan–Spandau 12–20, Valdor Szentes–BVSC 8–7, Partizan–Vojvodina 3–23, Strakonice–Spandau 10–14, Red Star–Partizan 19–8. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában