Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2022.11.02. 14:09

Martins szerint tudják, mire van szükség a győzelmükhöz Kielcében

Az előző idény döntősének vendége lesz a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája B csoportjának hatodik fordulójában. Bodó Richárdék ma 20.45-kor a Lomza Industria Kielce otthonában lépnek pályára, a mérkőzést a Sport1 televízió élőben közvetíti.

Becsei Dávid

Egyre több játéklehetőséget kap Miguel Martins (középen) Pastortól, amivel él is.

Fotó: Karnok Csaba

Dupla lengyel-magyar derbit rendeznek csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, hiszen 18.45-től a Wisla Plock a Telekom Veszprémet fogadja, míg 20.45-től a két ország bajnoka csap össze, a Lomza Industria Kielce és a Pick Szeged. 

Az elmúlt héten visszatért a győzelem útjára a Tisza-parti együttese a Bajnokok Ligájában. Az Elverum 30–23-as legyőzésével történelme legrosszabb nemzetközi idénykezdését adta át a múltnak Juan Carlos Pastor csapata, majd a bajnokságban a Gyöngyös ellen stabil játékkal, pontosan annyit kiadva magából győzött 32–24-re, hogy egy percig sem forgott veszélyben a győzelme. 

– Az Elverum ellen csak egy dolog lebegett a szemünk előtt, hogy nyerjünk. A mérkőzés elejétől maximális sebességgel pörögtünk. Az elején el akartuk dönteni a meccset, ami sikerült, és ez volt a siker kulcsa. Napról napra fejlődik a játékunk, nagyon jó az edzésmunkánk. Érezhető, hogy együtt van a csapat, remek a hangulat az öltözőben – árulta el Miguel Martins. Amióta visszajött a válogatott szünetről a portugál irányító-balátlövő, azóta egyre több lehetőséget kap Pastortól, amit igyekszik meghálálni. A legtöbb időt még Bombac mellett tölti a pályán, a Gyöngyös ellen viszont már huzamosabb ideig egyedül szabta a szegedi támadásokat. 

A holnap esti lengyelországi összecsapás viszont sem az Elverum, sem pedig a Gyöngyös ellenihez nem hasonlítható játékminőségben és sebességben.

 – Kielcében egy fantasztikus csapat lesz az ellenfelünk, amely tavaly második lett a BL-ben. Idén pedig még erősebbek, hiszen remek játékosokat igazoltak. Mindezek ellenére az a célunk, hogy két ponttal térjünk haza, mert a Pick Szeged vagyunk, akiknek mindig a győzelem a célja. Azt is tudjuk, hogy ehhez mire lesz szükségünk – fogadkozott a 24 éves kézilabdázó utalva a két francia világklasszisra, Rémilire és Kounkoud-ra. 

Eddigi öt találkozójából a Kielce négyet megnyert (Nantes és Kiel otthon, Celje és Aalborg idegenben), egyetlen vereséget a címvédő Barcelona otthonában szenvedte el (32–28). A BL-góllövőlistát a celjei Aleks Vlah vezeti negyvenegy találattal, a lengyelektől Arkadiusz Moryto huszonnyolcnál, a Pickből Sostaric tizenkilencnél jár. Mindketten jobbszélsők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában