Borzalmas kezdés

2022.11.03. 22:46

Percek alatt dőlt el a Pick Szeged sorsa Kielcében

Villámgyorsan váltak köddé a szegedi álmok a győzelemről Kielcében. A rengeteg hibát támadásban lerohanásokkal büntette a lengyel bajnok, amely negyedóra után már kilenc góllal vezetett. A legnagyobb különbség tizenegy találat volt, majd felzárkózott mínusz négyre a Tisza-parti együttes, végül 37–30-ra nyert a Lomza Industria Kielce a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának hatodik fordulójában.

Becsei Dávid

Ezúttal Rosta Miklós sem tudott kiemelkedő játékkal előrukkolni.

Fotó: Karnok Csaba

Nem kegyelmezett a lengyel bajnok a magyarnak. Brutális sebességbéli különbséget láthattunk a Kielce és a Szeged között, előbbi javára az első harminc perc során. Mindkét oldalon meghatározó játékosok hiányoztak, a hazaiaktól a két francia világklasszis szélső, Dylan Nahi és Benoit Kounkoud, valamint a korábban Veszprémben is megfordult Pawel Paczkowski, illetve a svéd Stenmalm. Szegedi részről a már sajnos megszokott négyesre, Bánhidira, Miklerre, Frimmelre és Stepancicra nem számíthatott Pastor edző. 

Kísértetiesen hasonlított a kielcei mérkőzés első negyedórája a néhány hete lejátszott veszprémihez a Pick szempontjából. 

A sorozatosan elrontott szegedi támadások után az ellenfél rohant és futószalagon szállította a gólokat. Tizennégy és fél perc játékot követően Pastor már másodszor élt az időkérés lehetőségével, miközben 13–4 állt az eredményjelzőn. Láthatóan a támadásokkal nem volt elégedett a spanyol mester, Bombacnak magyarázott leginkább. Az olló ezt követően is továbbnyílt, a 18. minutumban 16–6-nál már közte tíz a lengyelek javára. Ilyen borzalmas kezdésre nem igazán emlékezhetünk, többnyire az első félidőkben azért eddig még jól teljesítettek a Tisza-partiak. 

Ezúttal az első játékrész dereka tartogatott némi szegedi örömet a maroknyi kék mezes tábornak a helyszínen. Az addig labdával nemigen találkozó Alilovic bemutatott egy-két védést, míg támadásban Martins talpról eleresztett bombái, majd Gaber jó beállójátéka eredményezte a felzárkózást 18–13-ra. Kérészéletűnek bizonyult a legnagyobb különbség megfelezése, a szünetre visszaállt a nyolcgólos differencia. 

A második félidőt teljesen más mentalitással kezdte és játszotta végig a Kielce. Lényegesen lassabb tempóban folyt a találkozó, amelyen a 41. percben mutatta az eredményjelző a legnagyobb különbséget 29–18-nál. 

Bár pontszerzési esélye nem volt Kielcében a Szegednek, kihasználta a magyar bajnok a lengyelek kényelmes játékát a nagy előny tudatában. Egészen 31–27-ig jött fel a Pick az 52. percre. A végére viszont ismét eltávolodott a tavalyi BL-döntős, 37–30-as sikerrel tartotta otthon a két pontot. 

A bajnokságban legközelebb vasárnap 16 órakor lép pályára a Pick Szeged itthon a MOL Tatabánya KC ellen, míg a Bajnokok Ligájában november 23-án a szlovén Celje érkezik Szegedre. 

Lomza Industria Kielce (lengyel)–Pick Szeged 37–30 (22–14) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló. Kielce, Hala legionow, 3900. Vezette: Hansen, Madsen (dánok). 
Lomza Industria Kielce: WOLFF– MORYTO 7/1, D. DUJSHEBAEV 3, Karaljok 4, T. Gebala, Olejniczak 2, SICKO 7. Csere: Kornecki (kapus), Wiarderny 2/1, A. Dujshebaev 4, Ig. Karacic 1, Rémili 4, Tournat 2, Migallon, Thrastarson 1. Vezetőedző: Talant Dujshebaev. 
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 1, Tönnesen 2, Bombac 1, Rosta 3, Mackovsek 1, Szita 1. Csere: Radivojevics 5/2, GABER 3, Blonz 3/2, MARTINS 5, Bodó, GARCIANDÍA 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 3/1, ill. 6/4. 
Kiállítás: 8, ill. 8 perc. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában