Helyi sport

2022.11.03. 18:00

Sikeres vb-t zártak a makóiak Szlovákiában

Világbajnoki címekkel térhettek haza a Mr. Power versenyzői.

Erőemelés, Makó. Összesen öt világbajnoki címmel térhetettek haza Szlovákiából a Mr. Power Sportegyesület versenyzői. A Trnavában megrendezett WPC világbajnokságon összesen öten képviselték a makóiakat.

Majoros Róbert, az egyesület edzője elmondta, a magyar profi ligára készültek idén a legnagyobb létszámmal, majd az ott elért eredmények tükrében dolgoztak tovább a WPC világbajnokságra. Kitért rá, nagy öröm számra, hogy van már olyan tanítványa, aki nála is nagyobb összteljesítményt tud nyújtani: Tumpek Róbert ugyanis 882,5 kg-ig jutott.

Az egyesület versenyzői közül Mata Ferenc a juniorok -90 kg-osok csoportjában 165 kg-os nyomásával első helyen végzett. A junior -67,5 kg-osok között induló Áder Benjámin 147,5 kg-ot nyomott, ezzel szintén első helyen zárt. Majoros Róbert mentorálásval készült Tumpek Róbert, aki az open korcsoport -110 kg-osai között 882,5 kg-os összteljesítményig jutott, ezzel a súlycsoportjában és abszolútban sem akadt jobb nála, összességében epidg 22,5 kg-ot sikerült rátennie legutóbbi teljesítményére. A mastersek között induló Antal Zsolt a -125 kg-osok között 825 kg-os összteljesítményt produkált, ezzel összetettben aranyérmet nyert, 10 kg-al túlszárnyalva az eddigi produktumát. Az open korcsoport -82,5 kg-osai között Mari Márkó fekvenyomásban (177,5 kg, 7,5 kg-val megdöntve az eddigi legjobbját) és felhúzásban (285 kg, tíz kilós javítás) is első helyen végzett.

A makóiak számára a 2022-es év még egy családi jellegű edzést és egy házi bajnokságot tartogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában