Indul a Duna-liga

2022.11.02. 15:34

Vízilabda-dömping lesz a hétvégén Szentesen

Címvédőként és házigazdaként kezdi meg a Duna-liga 2022–2023-as idényének a kiírását a Valdor Szentes női vízilabdacsapata. A péntektől vasárnapig tartó első fordulóban három mérkőzés vár a Kurca-partiakra, idén hét csapat nevezett a regionális tornasorozatra.

B.D.

Bonca Vivien gólerős játékára a Duna-ligában is szüksége lesz a Szentesnek.

Fotó: Vidovics Ferenc

Májusban 16–8-as Kassa elleni sikerével nyerte meg már nem először a Valdor Szentes női vízilabdacsapata a 2018 őszén életre hívott Duna Regionális Ligát. Az előttünk álló hétvégén három mérkőzés vár majd a Kurca-partiakra nyitányként hazai környezetben. Az idei résztvevők sora négy országból tevődik össze. Szerbiából a Vojvodina, a Partizan Belgrade és a Red Star Belgrade, Magyarországról a BVSC és a Valdor Szentes, Csehországból az Asten Johnson Fezko Strakonice és Németországból a berlini Spandau nevezett a Duna-ligára. A német és a cseh csapat, valamint a BVSC ráadásul debütáló lesz a sorozatban. 

Tizenegy női mérkőzést rendeznek péntektől vasárnapig a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. A vízilabda-hétvége csúcspontja szombaton késő délután lesz. 16 órától a bajnokságban idén rangadóvá avanzsálódó Szentes–BVSC mérkőzést játszanak a Duna-ligában, majd 18 órától a férfi OB I. negyedik fordulójából ugyanezt a párosítást rendezik meg. 

A program, péntek, 09.30: Vojvodina–Red Star Belgrade. 11.00: Valdor Szentes–Strakonice. 19.00: Valdor Szentes–Spandau Berlin. 20.30: Partizan Belgrade–BVSC-Zugló. Szombat: 10.00: Vojvodina–Strakonice. 11.30: Red Star Belgrade–BVSC-Zugló. 14.30: Partizan Belgrade–Spandau Berlin. 16.00: Valdor Szentes–BVSC-Zugló. 18.00: Metalcom Szentes–BVSC (Férfi OB I.). Vasárnap, 08.00: Partizan Belgrade–Vojvodina. 09.30: Strakonice–Spandau Berlin. 12.00: Red Star Belgrade–Partizan Belgrade 

Győzelemmel rajtoltak 

Tenerifén rendezik meg ezen a héten a világliga szuperdöntőjét, amelynek nyitányán a magyar női vízilabda-válogatott 9–7-re legyőzte Ausztráliát. A 16 éves Hajdú Kata először húzhatta magára a címeres sapkát. Hazánk válogatottjában a visszatérő Keszthelyi-Nagy Rita háromszor, Parkes Rebecca és Máté Zsuzsanna kétszer-kétszer, Vályi Vanda és Gurisatti Gréta pedig egyszer-egyszer volt eredményes. – Hullámzó volt a teljesítményünk, akadtak jó és kevésbé jó időszakaink. Ami viszont a győzelem mellett a legfontosabb, hogy betartották a lányok a legfontosabb utasítást – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány. A nyáron a hazai rendezésű világbajnokságon ezüstérmes magyarok ma 14.40-től Spanyolországgal játszanak a csoportkör második fordulójában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában