A grazi eseményen

2022.12.16. 13:00

Iván Barnabás vb-harmadik lett

Nyolc év után ismét a világ legjobbjai közé kerültek a szegedi X-Treme Tánciskola növendékei, és közülük az ausztriai Grazban rendezett vb-n Iván Barnabás a harmadik helyen végzett.

munkatársunktól

A szegedi Iván Barnabás (jobbról a harmadik) az ausztriai világbajnokságon a döntős társakkal.

Fotó: X-Treme

A szegedi X-Treme Tánciskola junior és felnőtt versenyzői egész évi munkájuk, eredményeik alapján idén is kvalifikálták magukat a világ legnagyobb táncversenyére, a hip-hop, popping, battle, és breaktánc világbajnokságra. A versenynek az ausztriai Graz adott otthont, ahol az indulók öt napon keresztül csatáztak gyermek, junior és felnőtt korosztályokban, szóló, duó, csoport és formációs kategóriákban. A viadalon 29 ország több mint 4000 táncosa vett részt.

A szegedi X-Treme Tánciskola versenyzői az idei évben is bebizonyították, hogy a világ legjobb táncosai közé tartoznak, hiszen a felnőtt hip-hop férfi szóló kategóriában Iván Barnabás 29 ország legjobb 88 férfi szólistája közül a világbajnoki harmadik helyezést érte el.

Hogy mennyi munka van ebben az eredményben? Barnabás 12 éves kora óta nemzetközi workshopok állandó résztvevője, amelyeken a világ legjobb koreográfusaitól, táncosaitól tanulhat. Az idei évben júniusban Párizsban, júliusban Rómában, októberben Dublinban vett részt workshopokon, ahol tovább bővíthette a tudását. Most sem pihen, hiszen december 26-án már Spanyolországba utazik.

A tánciskola junior formációja 29 ország legjobb 42 formációja közül a 21. helyen végzett. A csapat tagjai: Aradi-Szabó Anna, Banai Vivien Nikoletta, Botár Fruzsina, Börcsök Linda, Cserháti Abigél, Daka Imola, Keresztúri Panna, Kószó Boróka, Marancsik Lili, Móni Zsófia, Nagy Mónika Réka, Nagyiván Szonja Róza, Papp Kata Réka, Purcsi Boglárka, Segesváry Zoé Virág, Suhajda Zoltán Mihály, Szabó Brigitta, Tatár Boglárka, Tóth-Abonyi Milla, Volford Regina, Wodala Gréta Klára

Felkészítő pedagógusok, mesteredzők, oktatók: Kárpáti Bernadett, Iván Barnabás, Kovács Krisztina. A versenykoreográfiát készítette: Iván Barnabás.

 

Címkék#hip-hop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában