Helyi sport

2022.12.02. 20:41

Nem volt válasza a szolnoki védekezésre a Naturtex-SZTE-Szedeáknak

Nem tudott élni az adódó lehetőségekkel, így a jobban, nem mellékesen szerencsésen is triplázó Szolnok győzött az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen.

Vajgely Pál

A Szedeák küzdött, de a szolnoki védekezésre nem volt válasza.

Fotó: Török János

Nehezen indult be a legutóbbi kupadöntősök bajnoki mérkőzése: Sztarovlah triplája majd Washington ziccere után 5–1-re vezetett a Szedeák. Nem igazán találta a ritmust a folytatásban egyik csapat sem, az első negyed végére azonban a Szolnok dobásai ültek jobban, a szegedi nevelés, Révész Ádám kosarával öt ponttal vezetettek a vendégek. Szolnoki kosár nyitotta a második tíz percet is, majd közel 50%-al dobott kintről a piros-fekete csapat, amely ennek köszönhetően 37–27-re lépett meg. Innen azonban sikerült gyorsan visszajönnie a Szedeáknak, nagyban köszönhetően Desmond Washingtonnak. 35–37-nél akár a vezetést is átvehette volna a Naturtex, de e helyett négy másodperccel a nagyszünet vége előtt egy ziccerrel a Szolnok szerzett kosarat, így négy ponttal vezetett a félidőben. 

A harmadik negyedben ismét volt labdája ahhoz, hogy átvegye a vezetést a Szedeák, de 43–45-nél megint egy dudaszós triplát szerzett a Szolnok: azt nem lehetett mondani, hogy Fortuna ne fogta volna a vendégek kezét. Pillanatok alatt 9 pontos hátrányban találta magát Simándi Árpád csapata, 43–52-ről kezdődhetett újra a felzárkózás. 

Az utolsó negyedet hétpontos hátrányból kezdhette a Szedeák, amelynek 52–57-nél több labdája volt még közelebb lépni, de kimaradtak a dobások. Gaviné a sarokból viszont nem, 52–60-nál kért időt Simándi Árpád. Ekkor viszont megint jöttek a szolnoki trojkák, amik eldöntötték a meccset. A Szedeáknak több esélye is volt, hogy átvegye a vezetést, viszont a kulcspillanatokban rendre elrontotta a támadásait, így hetedik alkalommal kapott ki a bajnokságban. 

 

Simándi Árpád:Nehéz bármit is mondanom... A Szolnok egy jó csapa,t ezt megmutatta, és megérdemelten nyert. A második félidőt rosszul kezdtük, onnantól kezdve pedig futottunk az eredmény után, de egy ilyen csapat ellen nem fér bele az, hogy akár fél perces kihagyásunk is legyen. Volt pár buta eladott labdánk, és rosszul is dobtunk, egy ilyen csapat ellen pedig ez nem fér bele. Nincs sok időnk szomorkodni ezen, hiszen szerdán jön a Körmend, megpróbáljuk addigra összeszedni magunkat. Köszönjük a szurkolóink biztatását! 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Szolnok 65–76 (17–22, 18–17, 15–18, 15–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Goda, Kovács.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 24/6, Polányi 2, Starovlah 11/3, Bognár K. 7, ROBERSON 11. Csere: Filipovics 1, Person 7, Balogh 2, Kovács Á. Vezetőedző: Simándi Árpád. 
Szolnok: DURHAM 19/12, Gavin 9/6, Barnes 3/3, Williamson 4, SZUBOTICS 17/9. Csere: Révész 8, Rudner 5/3, Pongó 3/3, Lukács 8. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
Kipontozódott: Pongó (36.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában