Helyi sport

2022.12.28. 09:00

Több lábon állt az ősszel a HFC

Közel állt az őszi bajnoki címhez, ám így is kiváló őszi idényt produkált a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjában. A játékosok már egyéni program szerint készülnek a februári, kiélezett folytatásra.

V. P.

Antal Krisztián büszke lehetett a játékosaira az ősszel.

Fotó: Gémes Sándor

Egyetlen pont a hátránya a listavezető Iváncsa mögött a Hódmezővásárhelyi FC-nek. A vásárhelyiek ugyan legyőzték a riválist hazai pályán, de az őszi utolsó meccsen döntetlent játszottak az Újpest II. vendégeként, így másodikként várhatják a tavaszt. A nyáron átalakult csapat nagyszerű őszt zárt, 18 meccséből 13-at is megnyert, kilenc hazai bajnokijából nyolcat is megnyert. 

– Általában a csapatépítés az eredmény nem működik egyszerre, nálunk azonban nagyon jól alakult ez a két dolog egyszerre. Annak örülök, hogy hullámvölgy nélkül tudtuk le az első félévet, a vereségek után egyből tudtunk javítani. Persze, Irmes tíz gólja sokat jelentett, de minden meccsen volt, aki elő tudott lépni, és hozzá tudott tenni a győzelmeinkhez. Két meccsen, az MTK Budapest II. és az ESMTK ellen kaptunk nyolc gólt, a többi tizenhat találkozón viszont csak kilencet, ez is rengeteget jelentett – sok összetevő eredménye, hogy ilyen jól sikerült az őszünk – összegzett Antal Krisztián, a HFC edzője. Kitért rá, ilyen lehetett például Szabó Péter érkezése, a jelentős NB II.-es rutinnal bíró, 31 éves, saját nevelésű játékosra több poszton is számíthatott.

A HFC labdarúgói számára már véget ért a pihenő, és a múlt hét óta egyéni edzésterv szerint készülnek, míg január első napjaiban már közös edzésekkel készülnek a kék-sárgák. Nem lesz sok idő, hiszen február 12-én már a Ceglédet fogadja a csapat az első tavaszi fordulóban. Mint Antal Krisztián elmondta, az első pár forduló kulcsfontosságú lehet majd a későbbieket is illetően. Ami a keretet illeti, várhatóan lesznek változások a HFC őszi csapatában, úgy érkező, mint távozó oldalon is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában