Helyi sport

2023.01.29. 15:00

Idegenben aratott győzelmet a HFC és a St. Mihály

Hamarosan már bajnoki pontokért lépnek pályára a Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgó-csapatok, ám a mögöttünk hagyott hétvége még elsősorban a gyakorlásról szólt.

Munkatársunktól

A dorozsmaiak ezúttal otthon kaptak ki.

Fotó: Török János

A vármegyei I. osztály őszi bajnoka, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. ellen játszott a Hódmezővásárhelyi FC. Az NB III.-as vásárhelyiek már a szünetre háromgólos előnyt alakított ki, amit meg is őrzött a végéig. Közben a HFC bejelentette, hogy leigazolta Rabecz Valtert, a 21 éves támadó az ősszel a Makó FC-ben játszott. Nem ő az egyedüli, aki a bajnokságtól az ősszel visszalépő Makótól érkezik a vásárhelyiekhez, a HFC ugyanis megegyezett Juhász Jónással is a közös folytatásról.

Az SZVSE és a Szentesi Kinizsi számára ugyanakkor már a főpróbát jelentette a hétvégi mérkőzés, hiszen a két csapat szombaton egy őszről elmaradt bajnokit pótol egymás ellen. A Vasutasok magabiztosan győztek a Kiskundorozsma vendégeként, míg a Kurca-partiak a Békés megyei II. osztályban szereplő OMTK-Rákóczit győzték le hazai környezetben. A Mártély legyőzte a nála magasabb osztályban szereplő UTC-t, az Algyő idegenben aratott győzelmet, míg az FK Szeged és a Makó II. találkozója nem hozott gólt.

Edzőmeccset játszott a női NB I. tavaszi rajtjára készülő KÉSZ-St. Mihály Szeged is, amely az új igazolás,  Trbojevic Ivana duplájával, valamint Farkas góljával 3–2-re legyőzte az NB II. Keleti csoportjának éllovasát, a Soroksárt. A szegediek bejelentették azt is, hogy a montenegrói FC Breznicaból leigazolták a tehetséges kapust, Anastasija Krstovic-ot. 

Eredmények: Szeged-Csanád GA II.–Hódmezővásárhelyi FC 0–3 (0-3), gólszerzők: Vladul, Schildkraut, Zámbori. Kiskundorozsma–SZVSE 1–5 (1-3), gsz.: Kalapács ill. Papp (2), Ábrahám (2), Lévai. Mártély–UTC 3–1, gsz.: Papp Z., Brizik-Bodrogi I. (2), ill. Szántó D. Soltvadkert–Algyő 0–2, gsz.: Fekete, Csehó. Szentesi Kinizsi–OMTK-Rákóczi 2–1, FK 1899 Szeged-SZEOL–Makó II. 0–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában