Kis Máté már várja az algyői fellépést

2023.01.25. 17:00

Igazán hazai közönség előtt bokszolhat

A Szeged BC ökölvívója, Kis Máté (29) a tatai edzőtáborban készül a február 24-én Algyőn rendezendő újabb címmérkőzésére, amelyet egy Franciaországban élő örmény ellen vív majd az IBO nagyközépsúlyú övéért.

Mádi József

A szegedi Kis Máté (balról) Tatán készül a leendő ellenfelére.

Fotó: mazán tibor

A 24. profi mérkőzése következik a Szeged BC ökölvívójának, Kis Máténak február 24-én. Az ellenfele az örmény származású Armen Yepremyan lesz az IBO (International Boxing Organization) szervezet nagyközépsúlyú övéért.

– Nagyjából két hete jött nem hivatalos forrásból először a hír, hogy lehet egy címmérkőzésem, majd a hivatalos bejelentés a hét elején történt meg. Nagy az örömöm, hiszen 28 hónapot vártam arra, hogy ismét ilyen tétért bokszolhassak a profik között. Akkor vereséget szenvedtem, így nagyon nagy tüske maradt bennem a kudarc miatt. Szinte mindennap az járt a fejemben, mikor bizonyíthatok megint ezen a szinten. Elég sokat kellett várni rá például a koronavírus és egyéb külső körülmények, befolyásoló tényezők miatt, de most végre eljött az ideje – nyilatkozta Kis Máté.

A szegedi ökölvívó szinte a szülővárosában léphet majd ringbe ezen a számára rendkívül fontos meccsen.

– Az algyői sportcsarnokban abszolút hazai közönség vár rám, a szeretteim, az ismerőseim nagy része alkothatja majd a szurkolótábort. Ez pedig hatalmas erőt adhat majd nekem, ilyen még nem volt, és igazán hazai pályán bokszolhatok majd. Biztos jönnek majd nézők a környező településekről, így Szeged és Algyő mellett Hódmezővásárhelyről, Makóról, azaz ez tényleg hazai közönségtalálkozó lesz. Mit tudok az ellenfélről? Franciaországban élő örmény öklöző, aki az orosz bokszot képviseli, így teli talpas, rakkolós meccset várok ellene sok hajlított karú ütéssel. 13 győzelme és 2 veresége van 17 profi mérkőzésén, így elég kellemetlen riválisnak ígérkezik. Az IBO választása volt ő, alapvetően igazi parázs küzdelemre van kilátás – vélte a bokszoló.

Kis Máté jelenleg Tatán edzőtáborozik.

– A magyar szakszövetségtől kaptam meg azt a lehetőséget, hogy itt készülhetek a meccsre a felnőtt magyar válogatottal, illetve a francia, dán, svéd, norvég nemzeti csapattal is. Velük kesztyűzhetek, sparringolhatok, és ez egy nagyon fontos szakasza a felkészülésemnek, prémium minőségű munkát végezhetek el ezen egy hét alatt. Barátságosak velem, abszolút az a lényeg, hogy egymás munkáját segítsük. Tervben vannak még kesztyűzések a budapesti Madárfészek létesítményben, de alapvetően Szegeden készülök, és csak egy-két napokra utazom el kesztyűzni – mondta végül a Szeged BC öklözője, Kis Máté.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában