Férfi vízilabda OB I.

2023.02.11. 22:20

A Metalcom Szentes idegenben szerzett értékes pontot

Az első negyedben két góllal vezetett, majd a negyedik elején ugyanekkora hátrányban vízilabdázott a Metalcom Szentes. Volt tartásuk a Kurca-partiaknak Pécsett, így 9–9-cel egy pontot elhoztak onnan a férfi vízilabda OB I. 14. fordulójában.

Becsei Dávid

Önbizalmat meríthet ebből a döntetlenből a Metalcom Szentes.

Fotó: Vidovics Ferenc

Rögtön az első támadását gólra váltotta a Szentes, majd a negyedik percben már 2–0-ra vezetett. A második negyed elején egyenlítettek a hazaiak, sőt, 4–3-nál már ők vezettek. A frissen leigazolt, legutóbb Miskolcon játszott Biros Barnabás megszerezte első gólját szentesi sapkában, 5–5 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. 

A harmadik negyedben 6–5-re még a Metalcom vezetett, ezután viszont egy nagyjából nyolcperces szentesi gólcsend következett. Fordított a Pécs 8–6-ra, a negyedik negyed elején viszont eltűnt a különbség a tábláról. 8–8 után még egy-egy gól született, a Szentes legközelebb kedden 20.30-tól a címvédő Ferencváros vendége lesz. 

Komlósi Péter: – Tudtuk, hogy a dinamikusan és jól szervezett Pécs otthonában nehéz lesz nyerni, mert itt minden csapat megszenved. Nekünk viszont nagy szükségünk volt már a sikerélményre, a döntetlent is így éltük meg. Büszke vagyok a csapat teljesítményére ezen a vérbeli rangadón. Mindkét oldalon akadtak hibák, de a küzdelem és a hajtás nagyon látványos volt. A végén kullogunk még a tabellának, de sokat jelent a nemes ellenféllel szemben megszerzett egy pont számunkra lelkileg. 

Pécs–Metalcom Szentes 9–9 (1–2, 4–3, 2–1, 2–3) 
Férfi vízilabda OB I., 14. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. Vezette: Fodor, Tordai. 
Pécs: Gelencsér – Kolozsi, Gaszt 3, Keresztúri, Csorba 1, Vogel, Szabó G. 1. Csere: Reisz, Pellei K., Kókai, Lajkó 4, Némethy, Dubinák. Vezetőedző: Török Viktor. 
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók 1, Hegedűs 1, Fülöp 1, Gusarov 1, Hajdú, Vismeg B. Csere: Pethe, Kürti-Szabó M., Biros B. 3, Bozó 1, Chilkó 1, Vasics. Vezetőedző: Komlósi Péter. 
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 11/2. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0. 
Kipontozódott: Pethe, Fülöp. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában