Még emészti a sikert

2023.02.25. 16:52

Bevált Kis Máté taktikája

Egyhangú pontozással nyert az örmény-francia Artem Yepremyan ellen péntek este Kis Máté: a Szeged Box Club sportolója ezzel megnyerte az IBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki címét.

V. P.

Kis Máté tudatosan építette fel a péntek esti meccset.

Fotó: TOROK JANOS

– Hosszú volt az este, a meccs után a barátok készültek egy kis meglepetéssel, így az utam egyből hozzájuk és a családtagokhoz vezetett, koccintottunk, majd kis beszélgetést követően nyugovóra tértem. Korán felébredtem, mert még extázisban voltam. Még most is próbálom feldolgozni a történteket, de még inkább stressz van bennem, miközben kezd leesni egy nagy kő a szívemről – összegzett lapunknak Kis Máté, hogy érzi magát a péntek esti győztes meccs után. A Szeged Box Club bokszolója ugyanis végigdarálta a tíz menetet az örmény-francia Artem Yepremyan ellen, de végül egyhangú pontozással nyert, így megnyerte az IBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki címét.

Teltház, és nagyszerű hangulat: emelkedett pillanatok voltak, amikor Kis Máté bevonult a ringbe a New School Promotion gáláján.

– A hideg kiráz, ha rágondolok a bevonulás pillanataira, most is libabőrös vagyok! Aki sportolt valaha, annak bakancslistás, felemelő érzés lehet ez a bevonulás.

Kis fokozatosan vette át az irányítást a meccsen, és a hatodik menetben még a kiütés is felmerült, de az örmény-francia végül állta a pofonokat.

– Teljesen tudatosan felépített első két menet volt a részemről, hiszen nem tudtam, hogy ellenfelem milyen iramban kezd, viszont tíz menetről van szó, nem lehet egyből mindent kiteríteni. Abszolút tudatos volt, hogy az első két menetet gyengébbre tettük. Látszódott rajta, hogy utánam nézett, fent kellett lenni a balkezemnek, próbálta a csapottakat eladni. Tudtuk, hogy egy tank, most sem lépett hátra, kemény, szívós bunyós volt, az egyik legkeményebb ellenfelem volt, mind fizikálisan, mind pszichikailag.  Egy jobbegyenessel sikerült találnom a hatodik menetbe, éreztem, hogy átszaladt rajta, ott egy picit erőszakosabbnak kellett volna lennem, akkor benne lett volna a befejezés lehetősége, de azt tapasztaltam, hogy sokszor visszajött, nem mertem nyílt sisakosan odamenni. Csalóka a helyzet, mert ha kilövöm magam a hatodik menetben, és nem megy le Yepremyan, akkor bajban lehettem volna a végén – összegzett a meccs kapcsán Kis Máté.

 Kitért rá, örült, hogy nemzetközi bírók dolgoztak a meccsen, egyúttal éreztem a találkozó közben is, hogy megvannak a menetek, bár volt, amikor tudatosan kivett egy kis pihenőt. – Legbelül éreztem, hogy ez a meccs megvan, de volt már így,  és nem győztem, ilyen a boksz. Nagyon bíztam magamban és az elvégzett munkámban – fejtette ki Kis Máté.

És hogy mit hoz a jövő számára? Egyelőre meg kell várni, amíg a ranglistán és az IBO-nál is milyen pozíciót foglal el a pénteki győzelem után, majd a tárgyalások döntik el, milyen meccs vár rá a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában