Szegedi hírek

2024.05.17. 14:15

Joób Márton: Botka László nem tűri a kritikát

Botka László egy egyszemélyes vezető, nem tűri az ellentmondást, kritikát, más véleményt, még a körülötte lévőktől sem. Emiatt már sokan ott is hagyták, mert nagyon nehéz hosszútávon együtt dolgozni vele. Ezt Joób Márton független polgármesterjelölt mondta lapunknak.

Suki Zoltán

Soha nem voltunk puszipajtások Botka Lászlóval. Fotó: Gémes Sándor

– Miért gondolja, hogy miközben büntetőeljárás folyik ön ellen, el kell indulnia a választásokon?

Amióta elkezdtem a politikával foglalkozni, azóta pedzegetik sokan, hogy a sportolói és vállalkozói múltammal miért nem indulok polgármesterjelöltként. Mivel Botka László csapatának a tagja voltam, ezt nem tartottam volna korrekt lépésnek. Azonban a polgármester úr néhány éve tudatosan igyekszik mindenféle eszközökkel rombolni a renomémat, és tudatos karaktergyilkosságot folytat velem szemben, ezért úgy gondolom, megtehetem, hogy indulok vele szemben, sőt, meg kell tennem mindazokért, akik változást szeretnének Szegeden. Az, hogy egy koncepciós eljárás zajlik ellenem, nem tántorít el attól, hogy tovább folytassam politikai szerepvállalásomat. Ha adócsaló lennék, nem indulnék a választáson.

– Úgy volt, hogy a Szögedi Polgárok Egyesület színeiben indul, azóta sem tudni a szakítás pontos okát.

Ez számunkra eleve egy kényszerhelyzet volt, mivel a saját egyesületünket nem jegyezték be időben. Mire összegyűjtöttük a szükséges aláírásokat szinte minden körzetben, világossá vált, hogy az egyesület vezetőjével merőben mások a nézeteink. Kénytelenek voltunk kilépni, és függetlenként újra összegyűjteni az ajánlásokat. A városi pletykákkal ellentétben nem vett meg minket senki, nem pénzel senki, és nem toljuk senki szekerét, csak a sajátunkét.

– Komolyan gondolja, hogy Botka László állhat az akció mögött?

Én nem tudom, ki áll az akció mögött, de az biztos, hogy valaki nagyon meg akarta akadályozni az indulásunkat.

– Korábban szinte puszipajtások voltak a polgármesterrel. Beszélnek még néha?

Soha nem voltunk puszipajtások, de éveken keresztül megfelelő együttműködés volt közöttünk. Azonban be kellett látnom, hogy Botka László egy egyszemélyes vezető, nem tűri az ellentmondást, kritikát, más véleményt, még a körülötte lévőktől sem. Emiatt már sokan ott is hagyták, mert nagyon nehéz hosszútávon együtt dolgozni vele.

Fotó: Gémes Sándor

– Mit gondol Botka László elmúlt 22 évéről?

Sok szempontból tiszteletre méltó a munkássága, azonban úgy tűnik, a hatalom egy idő után megváltoztatja az embereket, és a szomorú az, hogy a szegediek többsége semmit nem vesz észre abból, hogy a háttérben milyen politikai alkuk folynak, ők csak a szépet látják. Szeged az elmúlt évtizedekben csak a töredékét használta ki azoknak az adottságoknak, melyekkel rendelkezik.

– Mit tervez, ha bejutnak a testületbe?

Változásokat, párbeszédeket, konstruktív együttműködést fogunk folytatni. Mi nem pártérdekek mentén, hanem város lakosságát érintő ügyek mentén kívánunk dolgozni. Az egyik legfontosabb célunk, hogy megállítsuk az elvándorlást és jól fizető munkahelyeket hozzunk létre a városunkban. Szomorú, hogy Szeged lakossága az elmúlt két ciklusban, tízezer fővel csökkent. Úgy gondolom, hogy ez beszédes adat. Fontos, hogy a Szegedi Tudományegyetemmel is egy jó viszony alakuljon ki, hogy a város számíthasson az itt végzett fiatalokra és a fiatalok is számíthassanak a városra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában