Labdarúgás

2023.02.19. 17:39

Élre állt a Hódmezővásárhelyi FC az NB III.-ban

Mivel az Iváncsa szabadnapos volt, így a Hódmezővásárhelyi FC Pécsett aratott 1–0-s győzelmével fellépett a labdarúgó NB III. Közép csoport tabellájának élére huszonkét fordulót követően.

Becsei Dávid

A már megszokott győztes csapatkép, ezúttal Pécsről.

Forrás: a HFC Facebook-oldala

Az első félidő során jobban működött a vásárhelyiek által eltervezett játék. A HFC kezdeményezett, birtokolta a labdát, míg a PTE-PEAC visszaállt a saját térfelére védekezni és a kontrákra építkezett. Kétszer sikerült is a hazaiaknak labdaszerzés után a vendégkapu felé rohanni, de komolyabb helyzet nem alakult ki. Vásárhelyi részről Hegedűs Martinnak volt egy komolyabb lövése, de szinte végig mezőnyjáték folyt a pályán. 

Megpróbálták a vendégek feltörni a hazaiak jól szervezett védelmét, a 44. percben sikerrel jártak. Ekkor Schildkraut Krisztián a jobb oldalról befelé kicselezett játékost, az alapvonalról visszagurított labdáját pedig nagyjából öt méterről gurította be Vladul Stefan. 

Más felfogásban jöttek ki a szünet után a pécsiek. Rengeteg felíveléssel próbálkoztak, megküzdöttek minden labdáért. Egy kontrából a második félidőben is elfutottak a hazaiak, de támadójuk a szöget jól záró Deczki mellett a kapufára gurított. A vásárhelyiek is meglőhették volna második góljukat, de Bata nem talált kaput, míg Irmes igen, de kézzel ért a labdához. 

Második idei meccsét is megnyerte 1–0-ra a HFC, vasárnap 14 órakor a 11. helyen álló Monort fogadja. 

Antal Krisztián: – Kiválóan felkészített csapat otthonából sikerült elhoznunk a három pontot. Mindent megtettünk a győzelemért, időnként szépen adogattunk, játszottunk. Amikor kellett, határozottan beleállt mindenki a munkába és csapatként küzdve sikeresen zártuk a délutánt, amiért jár a gratuláció. Szeretnénk kiélvezni, hogy az élre álltunk, de vasárnap már jön az újabb forduló és feladat. 

PTE-PEAC–Hódmezővásárhelyi FC 0–1 (0–1) 
Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 22. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 100 néző. Vezette: Iványi Gábor (Jakab, Aczél). 
PTE-PEAC: Paceka – Than (Kása, 59.), Temesvári, Makai (Gelencsér, 65.), Bischoff, Berdó (Bozóki, 83.), Bohata, Forró, Varga B., Miltner (Keresztes, 59.), Bachesz (Udvardi, 65.). Edző: Lőrinc Antal. 
HFC: Deczki – Schildkraut (Zabari, 82.), Hunya, Szabó P., Irmes (Ondrejó, 72.), Orosz, Pesuth (Fődi, a szünetben), Zámbori D., Juhász J., Hegedűs (Zana, 72.), Vladul (Bata, 60.). Edző: Antal Krisztián. 
Gólszerző: Vladul (44.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában