Férfi vízilabda OB I.

2023.02.04. 23:04

Fájdalmas vereséget szenvedett a Metalcom Szentes

Már nem először fogytak el a szentesi jó döntések a negyedik negyedre, így az UVSE ellen is bosszantó, különösen fájó vereséget szenvedtek a férfi vízilabda OB I. 13. fordulójában.

Becsei Dávid

Vismeg Botond centergólja nyitotta az UVSE elleni mérkőzést.

Fotó: Vidovics Ferenc

Vismeg centergóljával rögtön az első támadását sikeresen fejezte be az UVSE vendégeként. Majdnem négy percet kellett várni az első hazai gólra, egy negyed után 3–1-re vezettek a vendégek. A második negyed közepén ismét egalizált az Újpest, de Fülöp Bence bombagóljaival visszaállt a kétgólos előny, a nagyszünetben viszont 4–5 állt az eredményjelzőn. 

Orosz légiósa, Gusarov találatával 6–4-nél ismét ellépett kettővel a Szentes, majd egy gólváltást követően 7–5-re vezetett. Ezután viszont egy komoly, nagyjából tízperc vendéggólcsend jött, miközben az újpestiek átvették a vezetést. A negyedik gólját szerző Fülöp még egalizált 8–8-nál, az utolsó másodpercekben megpecsételődött a Kurca-partiak sorsa. 

Huszonkét másodperccel a végső dudaszó előtt Szentesi Ádám centerezett remekül, 9–8. Mindent egy lapra feltéve hét a hat ellen támadott a Szentes, Kardos kapus lőtt, de mellé. A hazaiak hálóőre még próbálkozhatott üres kapura, bement, így 10–8-as vereséget szenvedett a Metalcom, amely szombaton Pécsre utazik. 

Komlósi Péter: – Jól mozogtunk, de az utolsó negyedben felesleges egyéni akciókba belementünk, holott egy nyugodt mederben kellett volna tartanunk a mérkőzést. Jól lőttünk az elején, majd a szélekre hajigáltuk ki a labdát, hogy a legrosszabb helyezetekből lőjünk, aminek semmi értelme. Igyekszem pozitívan nyilatkozni, őszintén azt hittem, hogy odaérünk most már és tudunk nyerni egy rangadót, de még nem értünk oda. Gratulálok az UVSE-nek, mert nem engedték, hogy nagyobb különbséget építsünk fel. 

UVSE–Metalcom Szentes 10–8 (1–3, 3–2, 3–2, 3–1) 
Férfi vízilabda OB I., 13. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Fodor, Kun. 
UVSE: Korom 1 – Korényi 1, Eppel, Hegedűs Cs., Ionescu 1, Bencz 2, Tamás K. Csere: Korbán 1, Seeler, Besenyei, Korbács 1, Garancsy 1, Szentesi 2. Vezetőedző: Vincze Balázs. 
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók, Hegedűs B., Fülöp 4, Gusarov 2, Hajdú, Vismeg B. 1. Csere: Pethe, Tapasztó, Bozó 1, Chilkó, Vasics. Vezetőedző: Komlósi Péter. 
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 7/2. 
Ötméteresből: 1/1, ill. -. 
Kiállítva cserével: Eppel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában