Női vízilabda OB I.

2023.02.15. 20:27

Különleges góllal indult a Ferencváros szentesi vendégjátéka

Kétség sem férhetett a Ferencváros győzelméhez Szentesen a női vízilabda OB I. 12. fordulójában. Az estét viszont a 30 éves BEK-győztes csapatának köszöntése, az ünnepi hangulat lengte be.

Becsei Dávid

A gyakorláson volt a hangsúly a listavezető ellen szentesi szempontból.

Fotó: Vidovics Ferenc

Kijutott az ünneplésre Szentesen. Tegnap derült ki, hogy lapunk közönségszavazásán az olvasóink a Szentesi VK leánygyermek bajnokcsapatát választották meg az Év női csapatának 2022-ben. Mellettük nagy tapsot kapott az 1993. február 14-én a Bajnokcsapatok Európa Kupáját megnyert Hungerit Szentes is, a megjelent egykori játékosoknak ajándékkal kedveskedett a klub. 

Különlegesre sikeredett a mérkőzés első találata. Az a Dömsödi Dalma jegyezte, aki második szezonját tölti a Ferencvárosban, előtte Szentesen nevelkedett. Nem utolsó sorban pedig ő is tarolt lapunk voksolásán, az Év női sportolójának választották meg. 

Potyogtak a gólok, gyakorlatilag minden támadásból betaláltak a vendégek. 1–2-nél Hevesi Anita lőtte az első hazait, az első negyed végeredményét pedig egy másik szentesi fradista, Farkas Tamara állította be, 2–6. 

A második negyedben szinte teljesen az első forgatókönyve érvényesült – már ami a gólok számát és elosztását jelentette. Tizenhat perc játékot követően 4–12 állt az eredményjelzőn. 

A harmadik negyedben nem sikerült feltörni a fővárosiak védelmét, miközben ők ötször is sikerrel jártak ebben a másik oldalon. Mindkét csapat lehetőséget adott minden játékosának, ezt valószínűleg a különbség nem befolyásolta. 

Az utolsó negyedet döntetlenre hozta a Szentes, a meccset viszont 21–8-ra nyerte meg a Ferencváros. A Kurca-partiak szombaton 11 órától Dunaújvárosban folytatják szereplésüket. 

Valdor Szentes–Ferencváros 8–21 (2–6, 2–6, 0–5, 4–4) 
Női vízilabda OB I., 12. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Tóth S., Vályi F. 
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Hevesi 1, Mácsai K., Bonca 1, Tóth F. 2, Horváth L. Csere: Héri N. (kapus), Dankina 2, Dobos, Bicskei, Samsonova, Korom, Kátai-Benedek H. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Ferencváros: Neszmély – Gurisatti 3, Pőcze 1, Leimeter 2, Simon-Illés 1, Kuna 2, Dömsödi 2. Csere: Gresó (kapus), Vosseberg 2, Máté Zs. 2, Farkas T. 1, Petik 1, Tóth Csabai 2, Millot 2. Vezetőedző: Gerendás György. 
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 6/2. 
Ötméteresből: 1/1, ill. -. 
Kipontozódott: Bonca. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában