Ez az a csapat

2023.02.17. 18:57

Mikler Roland tarolt, mindent vitt

Ezúttal négygólos hátrányban sem csuklottak össze a szegedi kézilabdázók, határozott játékkal leküzdötték a THW Kielt. A Pick Aréna 435 napos történelme során átszakadt a gát, a hétezer fős szurkolótábor először teremtett igazán forró hangulatot az új létesítményben.

Becsei Dávid

A legjobb pillanatokban védett lövéseket Mikler Roland a THW Kiel ellen.

Fotó: Karnok Csaba

– Ez az a csapat, amit mindenki látni akar Szegeden – summázta a Pick THW Kiel elleni teljesítményét röviden a szezon végén távozó vezetőedző, Juan Carlos Pastor. A sportág egyik legnagyobb stratégájának tartják, aki mindig élesen látja a szituációkat, mindenre van válasza. Ezt a találkozót is jól összefoglalta első mondatában. 

A 36–33-as Tisza-parti sikerből nagy részt vállalt a 18. percben csereként beállt Mikler Roland. Tizenhárom védést mutatott be, harmincnyolc százalékos hatékonysággal zárta a mérkőzést. Elévülhetetlen érdemei vannak a sikerből, amit maximálisan elismertek az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) szakírói is. A 38 éves kapus a jobbszélső Fraatz-cal szemben bemutatott utolsó perces hárítását választották meg a forduló legszebb védésének. A negyedik legszebb gól is Szegedre került, amit Dean Bombac finom csuklómozdulattal szerzett. A hét legértékesebb játékosa (MVP) elismerést is besöpörte Mikler, így mindent vitt, amit vihetett. 

Karnok Csaba
13 védés, 38 százalékos hatékonyság.
Fotós: Karnok Csaba

– Ők az első félidőben, mi a másodikban kézilabdáztunk jól, így mindenki picit boldog lehet – jegyezte meg mosollyal az arcán Mikler. Volt oka az örömre a jó teljesítménye miatt, a hajrában viszont ráijesztett mindenkire. Egy szerencsétlen mozdulat után lebicegett a pályáról, de hamar visszatért. 

Egy rossz mozdulat következtében éreztem egy roppanást a térdemben, emiatt jobbnak láttam lemenni a pályáról. Bemozgattam a kispad mögött, úgy éreztem, visszamehetek. Óriási boldogsággal tölt el bennünket, hogy itthon tartottuk a két pontot. Ez fontos, mert kiváló csapat ellen sikerült, ráadásul rengetegen voltak a lelátón, kiváló hangulatot teremtettek a szurkolóink

 – szólt a dicséret a magyar válogatott kapustól. 

Megérkeztek az extra teljesítmények, így a bravúrgyőzelem sem maradt el. Garciandía és Bombac húsz gólban játszott főszerepet. A spanyol jobbátlövő hat-hat gólt és asszisztot osztott ki, de védekezésben is fűződtek a nevéhez labdaszerzések. Négy-négy assziszttal és góllal Bombac is a jók közé tartozott, mint ahogyan a védőfal alappillére, Mackovsek. Sostaric öt lövés, öt gólja, valamint Rosta támadómunkája szintén remek, így összességében igazi csapatmunka a győzelem. Folytatás szerdán 20.45-től Barcelonában, majd egy hét múlva a Nantes ellen itthon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában