Helyi sport

2023.03.06. 13:30

Az UTC támadója lett a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád-Csanád vármegyei gólszerzőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal az UTC-ben mesterhármasig jutó fiatal játékosa, Nico Bossra esett: ő lett a forduló gólvadásza.

V. P.

Illusztráció

Fotó: Török János

A vármegyei II. osztályban a mártélyi Papp Ernő ugyan négy gólt lőtt, az SZVSE-ben pedig Amariutei Sorin jutott három gólig a Tiszasziget ellen a vármegyei I. osztályban, de mindkét játékos szerepelt már idén gólvadász rovatunkban. Választásunk ezért az UTC-ben triplázó Nico Bossra esett, akinek csapata mesterhármasával 3–0-ra legyőzte a Balástyát.

– Az első gólomnál az edzőnkkel, Josh-hal kényszerítőztünk, majd ezt követően ő harcolt ki egy büntetőt, amit átadott nekem. Pár perccel később a félpályánál szereztünk labdát, majd kaptam egy jó indítást, elvittem a kapus mellett, és az üres kapuba passzoltam. Igyekeztem hibára kényszeríteni az ellenfelet, ez a harmadik gólnál bejött, mivel letámadtam a kapust, akitől elvettem a labdát és bepasszoltam – összegezte góljait az UTC játékosa.

A  21 éves játékos a télen érkezett a Kertész utcai csapathoz, korábban a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei bajnokságban szereplő Túrkevében és Mezőtúrban futballozott. Mint elmondta, könnyen ment a beilleszkedése, jó társaságba került, és hamar meglett az összhang az új társakkal – és még csak három meccset játszott a Csongrád-Csanád vármegyei bajnokságban, de úgy érzi, nagyon eltérő a játék a korábbi csapataihoz képest.

Ezzel a győzelemmel az UTC ellépett az utolsó helyről a vármegyei I. osztály tabelláján, és megelőzte a Deszket. Az alapszakaszból még két forduló van hátra, majd jön az alsóházi rájátszás, ahol a Deszk, a Szentesi Kinizsi, az FK 1899 Szeged-SZEOL, a Hódmezővásárhelyi FC II. és a Balástya lesz az újszegediek ellenfele az oda-visszavágós körben.

– A bentmaradás a célunk, minél több meccset igyekszünk megnyerni a folytatásban, hogy minél távolabb kerüljünk az utolsó helyről. Ha így játszunk, ahogy a Balástya ellen, akkor elérhetjük a célunkat – zárta Nico Boss.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában