Helyi sport

2023.03.09. 14:38

Négy szegedi szerepel a rövidpályás gyorskorcsolya vb-n

Péntektől vasárnapig Szöulban rendezik a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságot.

V. P.

Jászapáti Petra kézsérüléssel küzdött.

Fotó: Illyés Tibor

Négy szegedi versenyző tagja a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottnak, amely péntektől vasárnapig a Dél-Koreában esedékes világbajnokságon szerepel.

A csapat összetételét illetően két változás akadt, egy szegedi sportoló ki, egy pedig bekerült a válogatott keretébe.

Jászapáti Péter sérülése után a Bontovics Balázzsal vívott válogatón vívta ki a vb-részvétel lehetőségét. Ő kizárólag a férfi váltóban juthat szerephez, míg a szintén szegedi, de ferencvárosi színekben versenyző Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel, Talabos Attila és Varnyú Alex egyéniben is érdekelt lesz.

A hölgyeknél a fiatal szegedi, Somodi Maja egészségi problémája miatt nem lehet ott a mezőnyben, helyette Szigeti Dóra indul. Jászapáti Petra egyedüliként mindhárom egyéni számban indul, de Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca és a vegyes váltóval szintén olimpiai bronzérmes Kónya Zsófia is indul egy-egy egyéni távon.

– Kisebb kézsérülés hátráltatott a vb-felkészülés során, de egyetlen edzést sem kellett kihagynom miatta. Minimum elődöntőt szeretnék futni – jelentette ki még az elutazás előtt Jászapáti, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzőjétől a legjobb magyar eredmény várható.

A szöuli vb pénteken az egyéni selejtezőkkel és a váltók negyeddöntőivel kezdődik, majd szombaton 500 és 1500 méteren hirdetnek bajnokok, vasárnap pedig az 1000 méter mellett a váltók fináléit rendezik.

A magyar indulók: (félkövérrel a szegediek)

férfiak: Nógrádi Bence (1000, 1500 m, férfi és vegyes váltó), Tiborcz Dániel (500, 1000 m, férfi és vegyes váltó), Talabos Attila (500 m, férfi és vegyes váltó), Varnyú Alex (1500 m, férfi váltó), Jászapáti Péter (féfi váltó). Nők: Jászapáti Petra (500, 1000, 1500 m, női és vegyes váltó), Kónya Zsófia (1000 m, női és vegyes váltó), Bácskai Sára Luca (500 m, női és vegyes váltó), Sziliczei-Német Rebeka (1500 m, női váltó), Szigeti Dóra (női váltó).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában