Helyi sport

2023.03.25. 17:51

Nem sikerült zsinórban a harmadik meccsét megnyernie a St. Mihálynak - Fotók

Egyetlen gól döntött: az MTK pontosabb volt a kapu előtt, így nyerni tudott a Szent Gellért Fórumban.

V. P.

Egyetlen gól döntött a St. Mihály és az MTK meccsén.

Fotó: Gémes Sándor

Tavasszal még veretlen csapatok találkoztak a Szent Gellért Fórumban, ugyanis a St. Mihály és az MTK Budapest sem veszített pontot még 2023-ban a női labdarúgó NB I.-ben.

Jól kezdtek a szegediek, akik Papp Szidónia átlövése után a kapufát találták el, majd Knezevics szerezhetett volna gólt, de ziccerét hárította a vendégek kapusa. A félidő második fele már inkább az MTK-é volt, a vendégek is eljutottak egy kapufáig, de gól nélkül ért véget az első félidő.

A szünet után már inkább a játék küzdő jellege dominált, de Trbojevics közeli lövésénél nagy bravúrt mutatott be a vendégek kapusa. Gyakorlatilag az ellentámadásból viszont megszerezte a vezetést az MTK, egy kiugratással Hudchanka lépett ki, majd Csontos mellett a kapuba gurított, 0–1. Nem sokkal később a fővárosiak támadója szinte ugyanilyen helyzetbe került, de ezúttal mellélőtt. A végén ugyan ment előre a St. Mihály, de komolyabb helyzetet már nem tudott kialakítani: egy kiélezett, izgalmas meccset tudtak játszani a lányok a forduló előtt harmadik helyen álló MTK-val, ám végül a vendégek szériája folytatódott, a St. Mihály pedig először kapott ki idén a bajnokságban. 

 

Koncz Zsolt: Egygólos mérkőzést játszottunk, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de ezek kimaradtak. Ki-ki mérkőzést játszottunk az MTK-val, a rutin talán még az ellenfelünkkel volt, de ilyen a futball. Az MTK nagyon jól védekezett a hajrában, de dolgozunk tovább, és emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Biztos vagyok benne, hogy sok pontot szerzünk még tavasszal, sokat fejlődtünk ahhoz képest, ahonnan elindultunk tavaly nyáron.  

KÉSZ-St. Mihály Szeged–MTK Budapest 0–1 (0-0)
Női labdarúgó NB I., 15. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Kalmár Petra (Majorné Nagy, Jakab).
KÉSZ-St. Mihály Szeged: Csontos – Marcea, Farkas N. (Futaki, 71.), Papp Sz., Nagy L. (Juhász, 71.), Sajti, Knezevics, Malasevics (Micsics, 77.), Balázs, Trbojevics, Németh Zs. Edző: Koncz Zsolt.
MTK: Varga L. – Vajda, Hudchanka (Diramerján, 92.), Fáradi-Szabó, Csuhai (László, 79.), Barkóczi, Legendás, Palama, Haraszti, Milunovics (Bokor, 87.), Zágor (Tagyi, 92.). Edző: Makrai László.
Gólszerző: Hudchanka (62.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában