Helyi sport

2023.04.25. 17:20

A címvédés mellett az időknek is örül Pádár Nikolett

Minden éremből hazahozhatott egyet a kaposvári országos bajnokságról Pádár Nikolett: a Szegedi Úszó Egylet sportolója tovább faragna idején, és gőzerővel készül a világbajnokságra.

Vajgely Pál

Pádár Nikolett minden színű éremből hozott Kaposvárról, 200 méter gyorson ismét aranyat nyert.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Bajnoki cím 200 méter gyorson, 100 méteren ezüstérem, 400 méteren pedig bronzérem: Pádár Nikolett begyűjtötte a kaposvári országos bajnokságra készített éremkollekciót.

– Ez a három a kedvenc számom, mindegyik éremnek nagyon örülök, de főleg az idők miatt vagyok boldog, mert tavaly nagyon nehéz évünk volt, nehéz volt visszaállni versenyezni. Látszódott, hogy mindenki fáradt, így ennek örülök, hogy sikerült visszatalálnom, rengeteg ifjúsági magukhoz képest rosszabb időket úszott, a szövetségi kapitány is nyilatkozta, hogy sikerült bizonyítanom – összegzett Pádár Nikolett, aki 200 méteren megvédte a bajnoki címét.

– A kétszáz gyorsra ráhajtottak, mert mindenki be akar kerülni a váltóba, hiszen ez a szám minden világversenyen döntő esélyes. Nekem is ez volt a célom, hogy egyrészt ott legyek, és ne legyen kérdés a részvételem, biztos induló akarok lenni egyéniben és váltóban is. Úgy álltam oda, hogy engem ebben a számban nem lehet megszorongatni. Örülök Késely Ajna jó idejének is, és persze a címvédésnek – mondta a szegedi úszó, aki Késely előtt ért célba elsőként.

Kitért rá, jól sikerült a törökországi edzőtábor, aminek köszönhetően el is felejtette, milyen nehéz volt az azt megelőző versenyidőszak. 

– Egy kicsit ideges voltam, hogy ott tartok, ahol tavaly, mert A szinteket szerettem volna úszni az olimpiára és a vb-re is. Nem láttam a javulást, viszont könnyedebben tudtam úszni. Néhány nappal ezt követően, átgondolva a dolgokat már sokkal jobban tudok örülni ennek az eredménynek – tette hozzá Pádár Nikolett, akinek az olimpiai A szinthez fél másodpercet kell javulnia. Kaposváron 1.57.81-gyel tudott nyerni, az ötkarikás játékok szintideje pedig 1.57.26. 

A júliusi vb előtt Sopronban, majd Monacóban ugrik medencébe Gellért Gábor tanítványa, akire addig még vizsgák is várnak. 

Huszonhárman a vb keretben


 

Jelenleg 23 tagú a július végi, Fukuokában esedékes világbajnoki keret a magyar medencés úszóválogatottnál. A névsorban ott van Pádár Nikolett, a Szegedi Úszó Egylet sportolója is, aki 200 gyorson indulhat. Mint Sós Csaba szövetségi kapitány elmondta, a jelenlegi kerettagok biztos indulók, őket kiütni nem lehet, csatlakozni viszont még lehet hozzájuk: a kvalifikációra júniusig van lehetőség az üres helyeken. Például 100 háton és pillangón női induló még nincs, ezen a két távon tudott magyar bajnoki címet szerezni a Hód Úszó SE versenyzője, Ugrai Panna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában