Athénba utaznak

2023.04.16. 20:01

Csatlakozhatott a szentesi származású vízilabdázó a válogatott keretéhez

A világkupa első selejtezőkörére Rotterdamba még nem, Athénba viszont már utazhat Dömsödi Dalma, a Ferencváros szentesi származású vízilabdázója a magyar válogatottal.

Becsei Dávid

Dömsödi Dalma a magyar válogatott sapkájában.

Fotó: Mirkó István

A hollandiai Rotterdamban három mérkőzéséből kettőt megnyert a magyar női vízilabda-válogatott a világkupa selejtezőjében. Görögországot 14–12-re, Ausztráliát 17–11-re győzték le Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványai. A házigazda hollandoktól 12–11-es vereséget szenvedtek a magyarok.

A keret pénteken érkezett haza, a hétvégére pihenőt kapott a szakmai stábtól. Hétfőn hajnalban viszont már elutaznak Athénba, ahol szerdától péntekig sorrendben az Egyesült Államokkal, Hollandiával és Olaszországgal játszanak.

Ami pedig a magyar válogatott összeállítását illeti, a rotterdami keretből a csapatkapitány, Keszthelyi Rita, továbbá nem lesz ott a görög fővárosban Baksa Vanda és Pőcze Panna sem. Helyettük Rybanska Natasa, Dömsödi Dalma és újoncként Tiba Panna utazik – számolt be róla a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) honlapja.

A magyar válogatott kerete az athéni világkupa-selejtezőre:

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunnaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (Padova, olasz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában